Szívmelengető sportfilm jön a Netflixre Bill Nighyval

The Beautiful Game képkocka Forrás: Netflix
A hajléktalanok foci-világbajnokságáról szól majd az alkotás, középpontjában az ember és az emberség áll.

Az utóbbi években nem volt hiány izgalmas és érdekes sportfilmekből, elég, ha csak a Vaskarom vagy a Woody Harrelson-féle Bajnokok jut eszünkbe. Hamarosan pedig a Netflix áll elő egy olyan alkotással, amely szokatlan témához nyúl: a hajléktalanok labdarúgó-világbajnokságát dolgozza fel. Ez egy valóban létező megmérettetés, az elsőt még 2003-ban rendezték az ausztriai Grazban, a magyar csapatnak is van egy bronzérme 2018-ból, tavaly pedig Chile nyerte a tornát.

A The Beautiful Game (A gyönyörű játék) cím a labdarúgás egyik igen gyakran használt „becenevére” utal, a főszerepekben pedig Bill Nighyt (Élj!, Igazából szerelem, Fújd szárazra, édes!, Underworld stb.), valamint Micheal Wardot (A halhatatlan gárda, Beauty stb.) láthatjuk. Előbbi az angol csapat menedzserét alakítja, aki a tornára készíti fel együttesét. Utóbbi a tehetséges csatárt, Vinnyt játssza, aki segíthet a végső győzelem elérésében, de csak ha leszámol a múltjával, és a csapat tagjává válik.

Nézd meg az előzetest:

Thea Sharrock rendező (Mielőtt megismertelek, Ivan, az egyetlen) szerint a film az emberekről és az emberségről, önmagunk újra megtalálásáról szól. Ő maga amúgy még nem hallott a hajléktalan-vébéről korábban, de megismerve nagyon inspirálónak találta. Nighyt nagyszerű színésznek tartja, és az sem okozott fennakadásokat köztük, hogy a színész a Crystal Palace-nak, ő maga pedig az Arsenalnak szurkol. Sőt, Nighy egyenesen imádja a futballt, és azon kevesek egyike volt a produkcióban, akik tényleg jól bánnak a labdával.

A forgatások Londonban és Rómában zajlottak, a munkálatok kezdeti szakaszában pedig Colin Farrell és Brendan Gleeson is részt vett. A készítők szorosan együtt dolgoztak a sporteseményt szervező Homeless World Cup Foundationnel. A Netflix március 29-én mutatja be a filmet, és talán nem is véletlen ez az időzítés, hiszen így szélesebb körben megismertetheti a tornát, amelynek idén április 27-28-án a dél-koreai Szöul ad otthont.