Szomorú statisztika: ennyi házas ember érzi úgy, hogy a párjánál jobbat is találhatott volna

házasság Forrás: Getty Images
Sokan döntenek a válás mellett, de azt talán nem is gondolnád, hányan érzik úgy, hogy "lefelé házasodtak" párjukkal.

Amikor megházasodsz, valószínűleg te is úgy gondolod, hogy életed párjához mész hozzá. Hogy megtaláltad a Nagy Ő-t, és boldogan fogtok élni életetek végéig. Azonban sajnos megesik, hogy egyesek nem megfelelő indokból házasodnak, és előbb-utóbb egy boldogtalan kapcsolatban találják magukat. Bár a válások aránya egy ideje már csökkenő tendenciát mutat, még így is sokan döntenek úgy, hogy jobb, ha különválnak társuktól.

Azonban egy új kutatás most meglepő infóval szolgált. A Body Logic MD foglalkozott a különböző életkrízisekkel, és arra bukkantak, hogy a házas emberek 30 százaléka érzi úgy, hogy egyébként a párjuknál jobbat is kifoghattak volna. Ők viszont megállapodtak, és elfogadták, hogy ezzel a személlyel kell leélniük az életüket - sokaknál ez váltja ki a kapuzárási pánikot!

Nagyjából hasonló arányban érezték úgy, hogy határozottan nem jókor házasodtak, vagy bizonytalanok ezzel kapcsolatban. Ami elég szomorú, tekintve, hogy a statisztika alapján minden harmadik házasságnál ez a helyzet.

Amikor pedig egy házasságban fény derül arra, hogy az egyik fél ezt érzi, az könnyen végződhet válással!