Szobanövény sci-fi: három önöntöző csodaberendezés

szobanövény, kütyü Forrás: Click and grow
Hogy öntözöd a szobanövényeidet? Az állott vizet egy kannából rálocsolod a földjükre? Meg vagy te őrülve???

Oké, rendben, valahogy gondoskodni kell a növényeinkről. Az nemcsak nekik tesz jót, hanem nekünk is. Megfigyeltétek amúgy, hogy a karanténban sokkal szebbek lettek a szobanövényeink? Mármost, vagy érzik a melengető közelségünket, a feléjük áradó szeretet-alfahullámokat (ez hülyeség), vagy rendesebben öntözzük őket (ez már nem annyira).

Az emberi elme képtelen lenyugodni, és a virágöntözésre is kitalál mindenféle high-tech kütyüt. Amire az ember elsőre azt gondolja: azonnal kell. Aztán, később rájön, hogy hátrébb az agarakkal.

Természetesen az önnfentartó-önöntözőknek vannak előnyei is. Például, ha elmész nyaralni, a növényeid túlélik akkor is, ha nem adsz kulcsot a szomszédnak, hogy néha nézzen rájuk. Aztán: iszonyú dizájnosak. Jó rájuk nézni, és működésükben van valami 21. századi misztikum. Harmadrészt: irtózatosan drágák. (Na jó, ezt talán ne nevezzük előnynek, leszámítva, ha újgazdag sznob vagy.)

Hipercserép

A Terraplanteren termeszthetsz füvet, mohát, orchideát, páfrányt. A cserép különlegesen kikísérletezett mikropórozus anyaga lassan átereszti a vizet, miközben a recés oldalában képesek megkapaszkodni a növények gyökerei. Tulajdonképpen egy föld nélküli, hidropóniás kaspóról beszélünk, amely nagyon látványos vegetációt képes elvinni a hátán (az oldalán). Most éppen akciós: 62 dollárért (19 ezer forintért) kapod meg az Indiegogo-n. Plusz a vám, meg az ÁFA.

Forrás: indiegogo.com

Növényinkubátor

Fűszerkert januárban? Még szép! A Karlstein tulajdonképpen nem más, mint egy növényinkubátor. Tutira akarsz menni, és nem elhibázni a növénytermesztést? Akkor ez a te eszközöd: ez is hidropóniás, vagyis víz-alapú készülék, amely folyamatosan gondoskodik a nedvességutánpótlásról. A tetejében LED-ek világítanak, így az ideális fényt is megkapják a növények. 155 angol fontba (60 ezer forintba) kerülne az Amazonon – csak sajnos Budapestre nem szállítják.

Forrás: amazon.co.uk

A szobanövények Nespresso-gépe

A Nespresso és az Apple ihlette a The Smart Garden 9-et: ez az ablakpárkányra telepíthető télikert nemcsak öntöz és fénnyel látja el kis zöld barátainkat, hanem meg is rendelheted az utánpótlást. Chilipaprika? Snidling? Bármit kérhetsz, és kapszulákban (!) érkeznek a magvak, amiket egy kattintással telepíthetsz, és már csak annyi a dolgod, hogy kukkold, ahogy nő a növényke, aztán meg egy ollóval nekieshetsz szüret idején. Vedd meg, és a szomszédok megpukkadnak, ha meglátják! Már 199,95 Euróért (71 ezer forintért) a tiéd lehet!

Forrás: eu.clickandgrow.com

Öt szobanövény, ami átvészeli a telet: