A színtanácsadó 10 tippje a ruhatárad hatékony összeállításához

szín,öltözködés Forrás: Getty Images
Ha úgy érzed, nincs érzéked a színekhez, akkor ezek a tanácsok biztosan segíteni fognak!

1. Reggel előbb öltözz fel, és csak utána sminkelj. Smink nélkül is kipihentnek, frissnek látod magad a tükörben? Remek! Úgy tűnik, a színtípusodhoz illő árnyalatú ruha van rajtad!

2. A tükörbe nézve azt látod, hogy az arcod sárgás, mintha beteg lennél, és kirajzolódnak a bőrhibáid? Akkor lehetséges, hogy hideg színtípusod ellenére meleg árnyalatú ruha van rajtad, ettől „sárgul be” a bőröd.

3. Egy adott ruhadarabot felvéve, az arcodat a szokásosnál szürkébbnek, fáradtabbnak látod, és a szemed alatti karikák is hangsúlyosabbnak tűnnek, pedig eleget aludtál? Valószínűleg meleg színtípusú vagy, akit a hideg színek szürkének mutatnak.

4. Új hajszínt próbáltál ki, ami a korábbinál intenzívebb sminkkel mutat csak jól? Lehetséges, hogy a hajszín túl meleg vagy túl hideg a te természetes színeidhez képest.

5. Teszteld rúzspróbával a színtípusod, lehetőleg természetes fényben! Figyeld meg az arcod. Hogyan látod üdébbnek: korallos, narancsos színű rúzst viselve, vagy inkább rózsás, mályvás színűt? Előbbiek a meleg, utóbbiak pedig a hideg színtípusoknak állnak jól. Az intenzívebb árnyalatú rúzsokat is elbírod? Valószínűleg élénk színtípusú vagy, viselj bátran élénk, telt színeket.

6. Milyen ékszereket viselsz általában? Az ezüstszínű (fehérarany, platina, ródium) vagy az arany ékszer (sárgaarany, rózsaarany, óarany), esetleg a sárga- vagy vörösréz több a kincseid között? Az ezüstös ékszerek a hideg típusoknak, a sárgás, aranyos árnyalatok a meleg típusoknak állnak jól.

7. Sokszor érzed magad seszínűnek? Valószínűleg valamelyik „nyár” színtípusba tartozol, akinek a természetes megjelenése lágy, nem túl kontrasztos. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy seszínű vagy. Csupán arra figyelj, hogy ne viselj túl intenzív színeket, mert azokban elveszel. Inkább pasztellszínekben gondolkodj, egymáshoz közeli árnyalatokban, ezek fogják hangsúlyozni természetes finomságodat és a benned rejlő eleganciát.

8. Szeretsz sok színt viselni egyszerre, lehetőleg minél élénkebbeket? Akkor valószínűleg valamelyik élénk színtípusba tartozol. Természetes megjelenésed kontrasztos, ami igényli az intenzív árnyalatokat. Ne hallgass azokra, akik szerint ez túl sok, különben láthatatlanná teszed magad.

9. Többen is megdicsértek, hogy ma csodásan nézel ki, ez szuper! Biztosan a színtípusodhoz illő árnyalat van rajtad, viseld máskor is ezeket a színeket!

10. Még mindig elveszettnek érzed magad a színek kavalkádjában? Valahogy úgy érzed, több van benned annál, mint amit eddig sikerült megmutatnod? Keress fel egy számodra szimpatikus színtanácsadót, akinek a személyes stílusa és a weboldala is az ízlésed szerint való. Bízd rá magad, és a színek segítségével meg fogod ismerni a legszebb arcodat!

Cikkünk szerzője Czok Ildi ékszertervező és színtanácsadó: czolori.com