Évekig nem szeretkeztünk a feleségemmel… de aztán újra egymásra találtunk

szexmentes házasság,intimitás
Forrás: Depositphotos / AllaSerebrina

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hosszú és fájdalmas volt a küzdelem, de megérte. István elmeséli, hogyan találták vissza az intimitáshoz hosszú évekig tartó szexmentes időszak után.

Nehéz terhesség, idő előtti császármetszés, hasfájós baba – nem csoda, hogy a nemi életünk zátonyra futott. A feleségem, Nóra úgy érezte, elvesztette a vonzerejét, mindketten egyfolytában kimerültek voltunk és teljes állásban dolgoztunk. A szex volt az utolsó programpont, aminek időt szakíthattunk volna.

Túl régóta éltünk így anélkül, hogy beszéltünk volna róla. Néha bepróbálkoztam, de elutasításba ütköztem. Ezután hibát hibára halmoztunk. Beszólogattam neki. Mellőzve éreztem magam, ezért bosszúból én is mellőztem őt. Amikor nagy nehezen megszerveztünk egy randit, nyomás alatt érezte magát, így képtelen volt lazítani. Ez így ment évekig. Amikor megpróbáltunk beszélni róla, ő nagyon keveset szólt vagy még inkább hallgatott. Abban egyetértett velem, hogy hiányzik az intimitás és beismerte, hogy ennek jó eséllyel ő az oka. Orvoshoz is fordult, hátha szervi baja van.

Még évekig nem változott semmi. Néha-néha újra próbálkoztam. Egy éjszaka, amikor visszautasított, betelt nálam a pohár. Elmondtam neki, hogy nem tudok egy ágyban aludni valakivel, akinek nem kellek. Megint veszekedtünk. Megpróbáltuk megbeszélni, de én őt hibáztattam, neki meg bűntudata volt.

Egy barátnője azt javasolta Nórának, hogy próbáljuk meg beidőzíteni a szexet. Amikor Nóra előállt ezzel az ötlettel, nemet mondtam. Ebben nem volt semmi szexi. A szexnek spontánnak és szenvedélyesnek kell lennie! De épp ez volt a probléma: nem történt meg se spontán, se máshogy. Nagy nehezen, duzzogva ráálltam, hogy próbáljuk meg. Néhány nappal későbbre beszéltük meg „az időpontot”. Aznap estére mintha minden megváltozott volna. A szokásos kifogások és panaszok helyett mintha jó hangulatban lett volna. Ez engem is felpiszkált. Kezdtem élvezni az estét. Amikor lefektettük a gyereket, bementünk a hálószobába. Egy darabig nem történt semmi, de érezhetően volt valami a levegőben.

Aztán csókolóztunk, kicsit még beszélgettünk, kezdtek komolyabbra fordulni a dolgok. Nagyon régóta vártam erre a fajta szexre, amikor mindketten csak úgy átadjuk magunkat a pillanatnak. Utána megbeszéltük, milyen jó volt mindkettőnknek és hogy tervezzük be újra. A következő este megint megpróbálkoztunk vele – amíg meg nem zavart minket a fiunk. Nóra bement hozzá, én meg csak feküdtem ott és próbáltam elfogadni, hogy elszállt a pillanat és ma már nem fog megtörténni. Frusztrált lettem. Ha Nóra visszajön, biztos a falnak fordul és úgy tesz, mintha aludna, én meg csak fekszem ott dühösen.

De ezúttal, amikor visszatért, ezt mondta:

Tényleg készültem rá ma este és már egészen beindultam, kár, hogy felébredt a gyerek. Most meg már fáradt vagyok. Talán holnap? Vagy hétvégén biztosan. Oké?

Igazából csak ezt szerettem volna hallani tőle. Átöleltük egymást és pár nap múlva megtartotta a szavát. A szexet követő kellemes lebegésben megbeszéltük, hogy kezdetnek nem rossz, ami eddig történt. Elégedettek voltunk azzal, ahogy kommunikáltunk és nem vesztünk össze mindenen. Kialakítottunk egy működőképes rutint, amí pár héten át működött is, egészen addig, amíg egy este nem állt készen rá. Normál esetben ettől mindketten befrusztrálódtunk volna, de most tudtunk beszélgetni. Két lehetőségem volt: elfogadni a nemet vagy tovább ostromolni (ergó nyomasztani) őt. Ha az utóbbit választom, akkor talán lett volna belőle valami bénácska szex. Igazából nem lett volna szívvel-lélekkel benne. Úgy döntöttem, hogy csak átölelem, bizonyságát adva annak, hogy elfogadom a döntését, ugyanakkor arra is emlékeztettem, hogy még mindig kívánom őt. – Tudom – válaszolta –, és pár nap múlva készen is állok rá. Akarom, csak nem ma. – Ez a legtöbb, amit abban a pillanatban mondhatott. Nem elutasított, csak megkért, hogy várjak.

Ezen az úton haladtunk tovább és többé nem vesztünk össze a szexen. Inkább kibeszéltük, ha valami nem hagyott nyugodni valamelyikünket, és legfeljebb ugrattuk egymást. Minden alkalommal előre megbeszéljük az együttléteket. Már mindkettőnk miatt előfordult, hogy újra kellett ütemeznünk. De attól, hogy a szex, ha nem is minden nap, de folyamatosan jelen van, sok feszültséget feloldott közöttünk és kínos témából átváltozott valamivé, ami a közös életünk fontos része és amin keresztül újra és újra tanulhatunk egymástól.


A szexmentes házasság 10 leggyakoribb oka:

Nézd meg a galériánkat>10 kép
A szexmentes házasság 10 leggyakoribb oka
Tovább olvasok
Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kép
Öt szuper kirándulóhely (nem csak) az őszi szünetre

Nincs jobb program az őszi szünetben, mint az újabb és újabb természeti csodák felfedezése, ami minden korosztály számára óriási élmény lehet.

Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem