A 2010-es években is női testekkel adnak el termékeket: hét példa

szexista,reklám

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Alaposan kicsapta a biztosítékot egy magyar élelmiszeráruház-lánc reklámja, amiben bikinis modellek jégkrémet szopogatnak. Sajnos a szexista reklámoknak a #metoo utáni korszakban sem áldozott le, még Nyugat-Európában sem. UPDATE: Az áruházlánc azóta közleményben tudatta, hogy visszavonta a reklámfilmet és elnézést kér.

„Sértő, szexista és ízléstelen” a CBA Piros című reklámfilm, hívja fel a figyelmet közleményében az Egyenlítő Alapítvány. A kisfilmben piros bikinibe öltözött nők „a reklám témájához nem illően vetkőznek…, gesztusaikkal és mozdulataikkal szexuális aktust imitálnak.” Az alapítvány állásfoglalása szerint a meztelenség és a szexualitás a filmben öncélú, mivel a reklám témája nem indokolja a vetkőzést.

UPDATE: Az CBA azóta közleményben tudatta, hogy visszavonta a reklámfilmet és elnézést kér.

A szervezet, amely azért alakult, hogy elősegítse a nők magasabb arányú részvételét a magyar gazdaságban, tudományban és politikában, és amelyet többek közt Heal Edina, a Google Magyarország volt vezetője alapított, állásfoglalásában felhívja a Magyar Reklámszövetséget és más szakmai szervezeteket, hogy vizsgálják ki az élelmiszerlánc hirdetését és állíttassák le a reklámot. Az MRSZ szerdán szintén a társadalomra károsnak minősítette a reklámot és az ő közleményükből az is kiderül, hogy az Önszabályozó Reklámtestület már elindította etikai eljárását a Magyar Reklámetikai Kódex vonatkozó cikkelyei szerint.

Mint az állásfoglalásból is kiderül, ma már törvény szabályozza a reklámok tartalmát és képi világát; ez természetesen nem volt mindig így. Nyugat-Európában is egyre több helyen vezetnek be egyre szigorúbb előírásokat a nemi szerepek sztereotip megjelenítése ellen.

Mégis újra és újra felbukkannak szexista hirdetések külföldön is – ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Nézd meg a galériánkat> 7 kép
A 2010-es években is női testekkel adnak el termékeket: hét példa
Tovább olvasok
Mit szégyell az, aki repülő helyett vonattal utazik?

Szégyen, bűntudat és lelkiismeretfurdalás: ezt érzik egyre többen, amikor repülőre ülnek. S hogy kisebbítsenek az ökológiai lábnyomon, ha csak lehet, a vonatozást választják a légi közlekedés helyett

Diéták, melyek megtűrik maguk mellett a bort

Ha diétára kerül a sor, sokszor az első gondolataink között szerepel, hogy azonnal száműzni kell az alkoholt az étrendünkből. De ez valóban így lenne? Kedvenc nedűnk és a mérlegbarát étrend tényleg nem fér meg egymás mellett?

10 híres ember, aki állítja, hogy találkozott szellemekkel

Hinni a szellemekben egy dolog, de azt állítani, hogy tényleg láttál is egyet, egész más tészta. A következő hírességek pedig vállalják, hogy velük az utóbbi is megtörtént...

A brit királyi udvarban furcsa munkakörökben alkalmaznak embereket

Nemcsak séfek, házvezetőnők és kertészek dolgoznak II. Erzsébetnek, ennél jóval szokatlanabb munkákra is lehet jelentkezni a brit uralkodóhoz.

Hat dolog, amiben az introvertáltak jobbak, mint az extrovertáltak

Még hogy az introvertált személyiségjegyekkel rendelkezők nehezebben találnak párt – még az is előfordulhat, hogy ennek az ellenkezője igaz.

Ments majmokat, építs királyságot! Öt szuper társas gyerekekkel

Tippjeink a közelgő esős délutánokra; olyan társasok, amikkel kisebbek és a nagyobbacskák is remekül mulatnak, s valljuk be, mi felnőttek is jól szórakozunk. Egészen az első komolyabb összeveszésig.

Hogyan beszélj úgy, hogy odafigyeljenek rád?

Aki hangosabban beszél, annak a hangja messzebbre hallatszik? Egyáltalán nem biztos. Apró trükkökkel segítünk, hogy meghallják, amit mondasz.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Legyen tartalmas az ősz! Fizess elő egy évre (10 lapszám) 40% kedvezménnyel!

Csak 4150 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem