Szex válás után: milyen lesz visszaszállni a lóra?

figurák,kapcsoló,áram
Forrás: Unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

„Néhány hónapja váltam el, és nem érzem úgy, hogy vesztegetnem kellene az időt: különböző internetes oldalakon már belevágtam a társkeresésbe. De néha inamba száll a bátorságom: ennyi év után kicsit félek attól, milyen lesz a szex egy idegennel, ha arra kerül a sor” – vallotta be egy olvasónk.

Szakértőink


Kincses Györgyi tanácsadó szakpszichológus és Sarkadi Bálint szexológus tanácsadó, pszichológus. Céljuk segíteni a hozzájuk fordulókat boldogabb párkapcsolatuk és élvezetesebb szexuális életük kialakításában. Intimtanacsadas.hu

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Érthető a félelmed, ilyen helyzetben sokan érzik úgy magukat, mintha másodszor is a szüzességük elvesztésére készülnének. Sok minden függ attól, hogy mennyi idő telt el a válásod óta. Volt-e lehetőséged arra, hogy megéld és lezárd a gyászfolyamatot? A másik oldalról pedig: ha túl sok idő múlik el, az egyedüllétben kialakult szokásaid megmerevedhetnek („én már csak ilyen vagyok, nem változom, fogadj el így és punktum”), vagy éppen ellenkezőleg, az elhúzódó magány túlságosan is alkalmazkodóvá tesz („mégiscsak kellek valakinek, ez az utolsó esélyem, inkább mindenben alárendelem magam”).Ne spórold meg az elemző munkát, gondold végig, mi ment rosszul a házasságodban. Ne lépj kétszer ugyanabba a folyóba, sem a párkapcsolat, sem a szexualitás terén. Te mit szeretnél másképp csinálni? Most új esélyt kaptál egy másfajta párkapcsolatra és másfajta szexualitásra. Remélhetőleg mostanra tisztában vagy a saját igényeiddel és képviselni is tudod őket.Az is jó kérdés, hogy egy alakuló kapcsolatban mikor jön el annak az ideje, hogy lefeküdjetek egymással. Mi a fokozatosság hívei vagyunk, hiszünk az érzelmek, a szexualitás és az elköteleződés hármasában, aminek a megszilárdulásához idő kell. Van, aki erre azt mondja, ez túlságosan is „serdülőtempó”, és sürgeti az első szexet, mondván, derüljön ki, hogy működik-e egyáltalán a dolog, és majd annak függvényében továbblépnek. Ez azonban csalóka lehet. Képzeld el, hogy ott fekszel az ágyban egy majdnem idegen ember mellett, egy nem túl jól sikerült szex után. Kínos, nem? Lehet, hogy érdemes csak kicsit később lépni a tettek mezejére, amikor már van annyi alapja a kapcsolatnak, hogy tudjátok: akkor is lehet folytatás, ha az első együttlét nem a legfergetegesebbre sikerül. És jó, ha tudod, hogy ez gyakran így van: az első szex nem mindig a legjobb. Az első alkalommal gyakran fordul elő, hogy a nő a vártnál kevésbé nedvesedik, a férfiaknál pedig nem ritka a merevedési zavar vagy a korai magömlés. Ha tanulási folyamatnak tekintitek a szexet, és nem kérdés a szerelem meg a vonzalom, akkor a szex valószínűleg egyre jobb lesz, főleg, ha őszintén tudtok róla beszélni. Apropó: a szexről való beszélgetés nem a szexuális múltad részletes feltárását jelenti, főleg nem úgy, hogy azzal szorongató elvárásokat támassz új partnered előtt. És még valami: ne felejtsétek el egyeztetni a védekezésről alkotott elképzeléseiteket sem.


Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Apának másutt is van gyereke

Végül térjünk ki arra az esetre, ha még nem akarsz megállapodni, hanem egy ideig még élveznéd a szabadságot és a laza kapcsolatokat. Nincs ezzel semmi baj, de tudd, hogy ebben benne van a szexuális fertőzések és a kiégés veszélye is. Sokszor pedig – mintegy önigazolásképpen – hajlamosak vagyunk érzelmeket vinni egy futó kalandba is, ami pedig csak bonyolítja a helyzetet. Persze ha új tapasztalatokra van szükséged, éld meg a kalandokat, de amikor kell, szállj ki ebből az életformából.

Válás után is lehet jó a kapcsolat – íme a bizonyíték:

Nézd meg a galériánkat> 9 kép
Hollywood-i hírességek, akik még mindig jóban vannak az exükkel

Tovább olvasok
Amikor az élet egy lombikban kezdődik

A legcsodálatosabb dolog az életben új életet a világra hozni. Sajnos vannak, akiknek a gyermekáldás természetes úton nem adatik meg, így a legtöbben a mesterséges megtermékenyítéshez folyamodnak azért, hogy ezt a csodát átélhessék.

Színészek, akik drasztikusan megváltoztak egy szerep kedvéért

Egy színésznek gyakran olyasmit kell tennie egy szerepért, amihez egyébként semmi kedve. A színpadi csókok, a veszélyes helyzetek és a kényelmetlen jelenetek is a munkájuk részét képezi. És olyan is van, hogy a testüket kell megváltoztatniuk egy-egy szerep kedvéért.

A tökéletes és egyszerű otthoni pedikűr tíz lépésben

Csak mert nincs pénzed pedikűrösre, ne foszd meg a lábfejedet a kényeztetéstől!

Kamaszfiút nevelni sose lesz könnyű, hát még elvált anyaként

Ő a kamaszkor küszöbén, én a változókor elején. Félszavakból is félreértjük egymást. Érzelmi világunk ellentétesen hullámzik, mint apály és dagály. Ha nem ő hördül fel valamin, akkor én. Ha ő fázik, nekem melegem van. Ha én mennék, ő el sem indulna. Mégis, még így is kibírjuk és szeretjük egymást.

Random fotók a régi szép időkből, de egytől egyig olyan, hogy besza, behu

Ezek a képek a történelmünk olyan bugyraiba nyernek betekintést, amikről eddig fogalmunk sem volt!

A társasjáték jótékony hatása a gyerekek fejlődésére

A társasjáték többféle szempontból is pozitív hatást gyakorol a gyermekek fejlődésére. Egyrészt maga a játék típusa is serkentőleg képes hatni az agyműködésre, másrészt a szülőkkel és családtagokkal töltött közös idő egyfajta plusz örömforrást is jelent.

Straight edge: híres emberek, akiknek nem kellenek a drogok

Egy világsztár fényűző partyjára bárki szívesen benézne. Az ilyen bulikon mindenki jól érzi magát és az emberek gyakran nem csak alkoholt fogyasztanak. De vannak olyan híres emberek, akik nem isznak alkoholt, nem használnak drogokat és nem dohányoznak. Egyszóval a straight edge életmódot választották.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem