Most a legjobb szexpartner te magad vagy! Angliában még a szexet is szabályozzák a karantén alatt

Borítókép: Most a legjobb szexpartner te magad vagy! Angliában még a szexet is szabályozzák a karantén alatt Forrás: GettyImages
Boris Johnson január elején helyezte Angliát egy újabb, harmadik országos „lockdown” alá, miután a szakértők arra figyelmeztették, hogy az egészségügyi rendszerüket túlterhelődés veszélye fenyegeti. A karantén szigorú rendelkezései a szexuális életet is érintik.

A karantén új szabályai alapján a nem alapvető fontosságú üzletek, éttermek, kávézók bezártak, a háztartások keveredését megtiltották, és az emberek azóta is csak korlátozott számú okból hagyhatják el otthonukat, például akkor, ha a munkájuk jellege nem teszi lehetővé az otthoni munkavégzést.

Az Egyesült Királyságban most nem teheti meg senki, hogy átugrik a szomszédba, mert igencsak borsos büntetést varrnak a nyakába, ha rajtakapják. A mindenre kiterjedő legfőbb szabály most ugyanis az, hogy nem találkozhatsz, és nem tartózkodhatsz zárt térben olyanokkal, akikkel nem élsz egy háztartásban. Így ha a partnereddel nem ez a helyzet, akkor vele a szex is szabályszegésnek minősül.

A legfantasztikusabb szexpartner most te magad vagy!

Augusztusban a hatóságok még azt javasolták a lakosságnak, hogy ne csókolózzanak, az otthonukon kívül mindenhol, még az utcán is viseljenek maszkot és úgy válasszanak szex pozitúrát, hogy a partnerükkel az arcuk minél távolabb kerüljön egymástól.

„A Covid-19 pandémia idején a legideálisabb szexpartnered te magad vagy, esetleg olyasvalaki, aki veled egy háztartásban él. De még vele szemben is érdemes követned a szociális távolságtartás szabályait. Senki sem várhatja el ugyanakkor a karantén idején a teljes szex-absztinenciát, de válaszd annak a legbiztonságosabb módját: az önkielégítést, a szexjátékok használatát, a telefonos vagy online szexet.”- tanácsolja egy angol egészségügyi szervezet.

Ha mégis szexuális kapcsolatot létesítenél valakivel, akivel nem élsz együtt, akkor legalább ne cserélgesd a partnereidet. Ha pedig megismerkedsz valakivel, győződj meg róla, hogy nincs semmiféle koronavírus-tünete és a környezetében sincs covid-pozitív.”- teszik hozzá.

A koronavírus nyállal, cseppfertőzés útján terjed, és akár kilégzéssel is belekerülhet a levegőbe, amit aztán a másik belélegez, vagy a tárgyakról érintéssel is bevihetjük a szervezetünkbe.

A csókolózás az egyik legbiztosabb módja, hogy átadjuk a másiknak a fertőzést vagy megkapjuk azt.
mondja Dr. Alex George nemigyógyász orvos.

Intim együttlét során a koronavírus a szájból a kezekre, a genitáliákra, a másik szájába, orrába vándorol és a megfertőződés esélyét ezerszeresére növeli. Éppen ezért nem ajánlja az angol egészségügyi hatóság a csókolózást és még szex közben is javasolja a maszk viselését.

A legfrissebb kutatások szerint a vírus fellelhető a spermában és a végbélben is, ezért aki a teljes biztonságra törekszik és nem akar megbetegedni, szexuális aktushoz mindig használjon óvszert, az orális szexet pedig kerülje.

Az angol egészségügyi szolgálat nem csak a koronavírus miatt tartja fontosnak a biztonságos szex szabályainak betartását, de általánosságban a szexuális úton terjedő betegségek kivédésére is. Ugyanakkor arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy rendszeresen járjanak el szűrésekre, főként, ha partnert váltanak.

Angliában ez már a harmadik karantén, igen komoly szigorításokkal. Te hogy bírnád?