Szerző: Oroszi Viktória

Egy világjáró gyógypedagógus vagyok határok nélkül, aki komplexen próbálja minden hozzáérkező családjának történetét nézni, hogy segíteni tudjon az elakadásukban.

Az ELTE - BGGYK gyógypedagógia karán szereztem diplomáimat gyógypedagógiai terápián, valamint értelmileg akadályozottak pedagógiája és szomatopedagógia szakirányokon. És képeztem magam számos továbbképzésen, tanfolyamon.

Több évet éltem külföldön, ahol nagyon sok tapasztalatot és leginkább látásmódot szereztem a korai fejlesztés területén. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy a családjaimnál szinte mindenkinél akad valamilyen étkezési és/vagy evési kihívás, amelyet önmagában a kognitív és mozgásterápiák nem tudnak hatékonyan kezelni. Úgy döntöttem, hogy ennek a területnek is van külön létjogosultsága itthon, így a kitérős évek után saját terápiás központomat, a Mandala Sóbarlangot és Terápiás Stúdiót megnyitva nekivágtam az érintetlen útnak hazánkban: szenzoros komplex szemlélettel segítsem azokat a gyerekeket és családjaikat személyesen és online világszerte mostmár, akiknek valamilyen érzékelési nehézségük miatt nehezebben megy az étkezés.

Közben egyéni és csoportos lehetőségek is kinőttek az igényekből, találkoztam a Manómenü anyukájával, Ambrus Évivel, akivel azóta azon dolgozunk online kiscsoportos szülői konzultációkon, hogy elméleti és gyakorlati segítséget adjunk az érdeklődő családok számára már a hozzátáplálás időszakától. 

Hiszem, hogy mindenkinek joga van a büntetlen és az örömteli kapcsolódáshoz az ízekkel, illatokkal és az ételekkel az asztal körül.