Borítókép: Télből tavaszra! Erre figyelj a bőröd ápolásakor! Forrás: Getty

Télből tavaszra! Erre figyelj a bőröd ápolásakor!

A tél ugyan még vissza-vissza kacsingat, de a tavaszt már mindenki érzi és várja is. 3 lépés, és a bőröd már is készen áll a tavaszra! Ezt kell csinálnod!

A hideg téli időjárástól meggyötört, kevés napfényt kapó bőrünk is szomjazik a felüdülésre.

Télen általában még a vegyes, zsíros bőr is vágyja a hidratálást és a téli nehezebb, zsírosabb olajok után egy könnyebb fajta ápolásra vágyunk, és a szakemberek is ezt ajánlják. A bőrt revitalizálni és hidratálni kell a tavaszra, és felkészíteni a másfajta megpróbáltatásokra, mint például a napfény vagy a szél.

1. Lépés, arctisztítás

Fontos, hogy mielőtt bármibe is fognánk egy alapos tisztítás kell a bőrnek. Attól függően milyen a bőrünk és mennyi idősek vagyunk alakulhat a tisztítás folyamata. Ami biztos sose árt a belülről induló hidratálás, azaz a napi 2-3 liter folyadék bevitel. Amennyiben ez meg ajánlott minden arcápolás előtt tiszta vízzel - meleg-hideg váltakozva – arcunkat megmosni. Majd arctisztító krémet felvenni és meleg, nedves vizes törölközővel letörölni. Amennyiben megtehetjük, figyeljünk arra, hogy természetes összetevőket tartalmazzon a krém. Ma már, akár vegán verziót is találunk egy-egy cégnek a kínálatában.

2. Lépés, arcpakolás

A második fontos eleme a bőrünk ápolásának, hogy időről időre (heti 1-szer minimum) egy bőrtípusunknak megfelelő tápláló arcpakolást vigyünk fel. Ezekből vannak kifejezetten frissek – amik hűtőkbe tárolandók – mint például a LUSH termékei és vannak hosszabban elálló fajták. Fontos, hogy itt is ügyeljünk, hogy ilyenkor tél végeztével kerüljük az olajosabb verziókat és keressünk inkább táplálóbb, virágos, üdítő és frissítő hatású maszkokat.

3. Lépés, arckrém

A jó arckrém megtalálása mindig nehéz feladat. Itt is törekedjünk arra, hogy az összevetők minél nagyobb százaléka természetes alapanyag legyen. Tévhit, hogy csak egyszer kell megtalálni a „tökéleteset” – hiszen évszakonként mindig másra van szüksége a bőrünknek is. Tavasszal nagyobb hangsúlyt kap a hidratálás és a védelmet nem a hideg hanem a fokozatosan növekvő UV sugarak ellen kell majd kialakítani.

Amennyiben fontos számodra a fenntarthatóság keress olyan termékeket, amiknek nincs vagy minimális a csomagolása. Olyan is van, hogy a csomagolást visszaveszik és azt fertőtlenítés után újabb termékek csomagolására használják fel.

Nézz szét milyen arcápolási trendek lesznek ebben az évben! Kattints a galériára!