Borítókép: Milyen színű rúzs illene hozzád a legjobban? Forrás: Getty Images

Milyen színű rúzs illene hozzád a legjobban?

Bizonyára számodra is ismerős érzés, amikor megállsz egy rúzspaletta előtt, legalább százféle gyönyörű árnyalat mosolyog rád és úgy érzed, neked mindegyik kell. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen nők vagyunk, imádjuk a rúzsokat. Viszont nem árt némi tudatosság és önismeret, hogy csak azokat vegyük meg, amelyek tényleg nekünk valók, passzolnak hozzánk és jól is állnak. Segítünk, hogyan döntsd el, milyen színű rúzs az ideális számodra!

A rúzs olyan mint az ujjlenyomat: nincs két ember, akin ugyanaz a darab ugyanolyan színűvé válna. Tudomásul kell venni, hogy ami a barátnődnek jól áll, az nem biztos, hogy rajtad is jól mutat. Még az sem mindegy, hol próbálod ki magadon! Ha biztosra szeretnél menni, ne csak a kézfejedre kenj belőle, hanem a szádra is, mert teljesen más hatást produkál a két felületen!

Ha rúzsvadászatra indulsz, érdemes egy papírlapot magaddal vinni, amire felvihetsz egy kis színt abból a rúzsból, ami tetszik és mellé feljegyezheted a márkáját, kódját. Ez a módszer akkor is segíthet, ha két-három, egymáshoz nagyon közel álló színárnyalat között nem tudsz dönteni.

Hacsak nem vagy teljesen biztos a döntésedben, ne vásárold meg azonnal a rúzst, fertőtlenítés után kenj fel a szádra a teszterből és tölts „benne” egy kis időt, hagyd, hogy összemelegedjetek! Könnyen lehet ugyanis, hogy a drogéria fényei teljesen mást hoznak elő a rúzsból, mint a természetes fényviszonyok és megeshet, hogy ami bent egy álom volt a szádon, kint rémálomnak érzed és mint tudjuk, megbontott rúzsokat higiéniai okokból nem vesznek vissza.

Fogadd fenntartással az „ez mindenkinek jól áll”, „most mindenki ezt viszi” ajánlatokat! Ne feledd, ez a te személyes rúzsod lesz, neked kell, hogy tetszetős és komfortos legyen a viselete.

Nézd meg a galériában, hogy a még mindig nagyon trendi nude színű rúzsokból, vagy az örök klasszikus pirosak közül melyik árnyalatot válaszd, amelyik a legjobban illik hozzád!