Oké, hogy videóból tanuljak sminkelni, de melyikből?

smink,kezdők Forrás: youtube
Ajánlunk öt sminkvideót, amelyben tényleg nagyon részletesen elmondják az alapokat. Nem csak kezdőknek!

Te hogyan kezdtél el sminkelni? Mi volt az első sminkcuccod, amit magad, a saját zsebpénzedből vettél meg? Hogyan sajátítottad el a szempilla-átfésülés vagy a púderezés mindenféle csínját-bínját? Nos, talán nem árulunk el újdonságot, ha elmondjuk, hogy a mai tizenévesek a Youtube-ról tanulnak sminkelni. A smink-vloggerek a legmenőbb influenszerek közé tartoznak, és a sikeresebbek igen komoly karriert futhatnak be azáltal, hogy a kedvenc termékeikkel festik ki magukat. Ehhez nem kell más, mint egy webkamera, egy csomó dekorkozmetikum és persze szenvedélyes elhivatottság. Könnyűnek látszik, de valójában igen nehéz olyan sminkvideót csinálni, amiből valóban el lehet sajátítani a „tananyagot” olyan eszközök segítségével, amik nem kerülnek súlyos tízezrekbe.

Szóval melyik a legtutibb sminkvideó, ha tényleg csak az alapokat szeretnéd elsajátítani? Kiválogattuk néhány kedvencünket:

Stephanie Bailey: Ötperces smink

Egy csomó smink-infliuenszer azzal tesz szert sokmilliós népszerűségre, hogy az egyáltalán nem tökéletes arcbőrét is gyönyörűen ki tudja pingálni néhány egyszerű mozdulattal. Stephanie pont ilyen. Ráadásul azt is megmutatja ebben a videóban, hogy melyik lépést szokta kihagyni a sminkrutinjából, ha tényleg késésben van.

RachhLoves: Sminktutorial kezdőknek

Ez az abszolút kezdőknek való videó, amiben alapozás, korrektorozás, highlighterezés és minden egyéb benne van – csak drogériából való termékekkel! Persze a videó 2016-os, már csak ezért sem juthatunk hozzá minden termékhez, ami szerepel benne, de valami alapvető fogalmunk azért lehet arról, hogy mire számíthatunk.

Cassandra Bankson: Minimalista sminkhackek

Cassandra azt mutatja be ebben a videóban, hogy milyen sminktermékeket lehet az eredeti rendeltetésükön kívül még másra is felhasználni – például rúzst pirosítóként, ami magától értetődik, de a vlogger azt is elmagyarázza, miért jobb ez a megoldás, mint külön pirosítót használni (azon kívül, hogy takarékosabb). Vagy a primer (alapozó-előkészítő) nagyszerűen beválik hajvégápoló szérumként. Ez a videó tehát azt mutatja meg, hogy mik azok a sminktermékek, amikre tényleg szüksége van egy kezdőnek és mik azok, amikre igazából nincs is.

Lisa Elridge: Ragyogó no-makeup smink

A legtöbb kezdő sminkelőt az riasztja el, hogy túl sokféle kencével és festékkel kellene valami maszkféleséget alkotnia az arcából, ami aztán elég távol esik az eredetitől. Nos, ez a videó egy természetes hatású makeupra tanítja meg az érdeklődőket, minden ecsetvonást egyenként elmagyarázva. Lisa sminktelen arca sem makulátlan, sőt, a végeredmény mégis egyenletes és ragyogó arcbőr. Azt is megtanuljuk, hogy miért alapvetően fontos odafigyelni a szemöldökre. Lisa egyébként sminkmester, Cindy Crawfordot is sminkelte annak idején; jelenleg két kisfiút nevel Londonban.

Tanya Burr: Gyors, könnyű reggeli rutinom

Tanya úgy veszi végig pontról pontra, hogyan öltözik fel, mos fogat, milyen sorrendben ken magára milyen fényvédőt, hidratálót, alapozót, púdert, ajakbalzsamot, és így tovább, és mindezt hogyan, milyen ecsetmozgással és az arc melyik pontjától melyik felé haladva, mintha nem is egyik legnagyobb hatású beauty influenszere lenne 3,4 millió feliratkozóval.

Nézd meg ezt a galériát is smink nélküli sztárokról: