Borítókép: Self care az ünnepek alatt, avagy 4 hazai termék, amivel túlragyogod a karácsonyfát Forrás: Getty Images

Self care az ünnepek alatt, avagy 4 hazai termék, amivel túlragyogod a karácsonyfát

Az ünnepek alatt - de már előtte se! - ne feledkezz meg magadról sem!

Az ünnep csodálatos dolog, ebben mind egyetértünk. Viszontláthatjuk szeretteinket és végre elegen vagyunk ahhoz a társasjátékhoz, ami eddig csak a szekrény tetején porosodott. Nem kell, hogy ezeket a vendégvárásokat az őrült kapkodás előzze meg.

Nem attól lesz tökéletes a látogatás, ha hetekig agyalsz az ünnepi menüsoron és a szalvéta színe komplementere sötétítő függönyének. Úgy tökéletes a vendégség, ha nem vagy kész ideg, mire megérkeznek.

A bejgli nem attól reped ki, hogy Te feldobsz egy édesnarancsos habkrémet. A harisnyádon akkor is felfut a szem, ha közben isteni levendulás kávét kortyolgatsz, meg akkor is, ha nem. Arról meg nem is beszélve, hogy a karácsonyfatalp lázas keresése sokkal élvezetesebb egy unikornis-fürdőbombás lubickolás után.

Az ünnep tulajdonsága az is, hogy gyorsan elillan. Szempillantás alatt kerülünk vissza a gurulós székünkbe vagy az otthon kialakított, képzelt irodánkba, ezért nem érdemes mártírkodva átrohanni rajta.

Ha mindenki ajándékáról és jólétéről gondoskodtál már, csak a sajátodról nem, akkor kerülj egyet a virtuális adventi vásárunkban. (Ki tudja, lehet, hogy még vendégmarasztaló kincsekre is találszJ)