JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Rosszul fésülted ki a hajad, egészen mostanáig

Borítókép: Rosszul fésülted ki a hajad, egészen mostanáig Forrás: Pexels.com/Karolina Grabowska
Ne csak sminkecsetből legyen egy egész gyűjteményed, a hajad is megérdemli a törődést – tanácsolja egy brit sztárfodrász, aki szerint szarvashiba például az is, ha egy bontókefével esel neki a hajszárításnak.

A napi rutinod része, egy aprócska dolog. Megcsinálod rendszerint felkelés után; zuhanyzást, hajmosást követően és gyakran még akkor is, mielőtt kilépsz az utcára. De bármennyire is magától értődőnek és egyszerűnek tűnik a hajad kikefélése, nagyon sok múlik azon, hogyan csinálod. Mert ha nem jól, azzal bizony sokat árthatsz vele hosszútávon.

De mégis hogy lehetne a fésülés rossz hatással a hajadra?

Például úgy, hogy nem a megfelelő kefével csinálod, vagy menet közben közben túlságosan erősen rángatod; a kis csomócskákat pedig kíméletlenül kitépkeded.

"Aggasztó, hogy a nők nagy része egyáltalán nem foglalkozik ezzel. Sokuk azzal sincs tisztában, hogy egyáltalán a hajtípusának megfelelő kefét használja-e. Csak cibálják a hajukat, teljesen felesleges és elkerülhető károkat okozva vele" – idéz a Mirror egy brit sztárfodrászt.

Shaun Pulfrey nem mellékesen a Tangle Teezer márka "atyja". Sok éves tapasztalatára támaszkodva született meg az az ötlete, hogy olyan hajkefét alkosson, amelynek segítségével a legnagyobb gubancot is ki lehessen fésülni.

"Az arcpirosítót se ugyanazzal az ecsettel viszed föl, mint az alapozót, ugye? Pontosan ez lenne a lényeg a haj fésülésével kapcsolatban is. Hogy például ne egy bontófésűvel ess neki a hajszárításnak" – mondja Shaun P.

"Bármenyire is csábító, hogy kitépd azt a bosszantó kis csomócskát, a legjobb, ha egy erre való fésűt használsz. Ha egy kicsit is tudatosabb vagy a fésülködés téren is - és felszerelkezel mondjuk egynél több, a hajadnak is megfelelő kefével - azzal máris sokat tettél annak egészségéért" - tanácsolja a profi hajszobrász.

Még mikre figyelj, ha nem akarsz kifejezetten ártani a hajadnak? Galériánkból megtudhatod!