Nem attól maradsz szép, ha szétműtteted magad – a szakember segít megmutatni, hogy a nők 35 felett is ragyoghatnak

Borítókép: Nem attól maradsz szép, ha szétműtteted magad – a szakember segít megmutatni, hogy a nők 35 felett is ragyoghatnak Forrás: Getty Images
A filterek, beauty-applikációk és a különféle beavatkozások világában, amikor a közösségi felületekről és a reklámokból is tökéletesnek látszó, fiatal nők mosolyognak; nehéz elhinni, hogy 35 éves korunk után is lehetünk még szépek és vonzóak. Mégis azzal nyerünk a legtöbbet, ha ideák kergetése helyett megtanuljuk elfogadni a valós korunkat és abból kihozni a maximumot – vallja Dr. Hegedűs Beáta. Az arcesztétikai szakember elmeséli, miért és hogyan szeretné támogatni a hozzá forduló nőket e folyamatban.

„Egy olyan világban, ahol csupa fiatal, ránctalan, tökéletes nő néz ránk a reklámokból, a médiából és a közösségi oldalakról; nincs egyszerű dolga a mai nőnek, főleg, ha elmúlt 30. Annak ellenére, hogy néhány márka már elkezdte tudatosan a 40-50 év feletti modelleket is beépíteni a köztudatba; még mindig túlnyomórészt a fiatalok uralják a terepet” – véli Dr. Hegedűs Beáta, aki szerint az ageizmus, az életkor szerinti diszkrimináció manapság erősebb, mint valaha.

A hazai esztétikai szcéna ismert szakembere úgy látja, emiatt sok 35 év feletti nő érezheti magát „öregnek” bélyegezve.

A negyvenes-ötvenes éveikben járó nők pedig egyenesen azt gondolják, hogy azzal teszik a legjobbat, ha megpróbálnak minél több évet lecsalni a korukból különféle beavatkozások segítségével.

Holott ezzel inkább csak ártanak a külsejüknek, mint használnak, mert egy idő után bohócossá válhat a megjelenésük. Sokan egyenesen belemenekülnek a fiatalság ideájának kergetésébe, amit aztán nagyon nehéz megfékezni - hogy ne akarjanak 10-15-20 évvel fiatalabbnak látszani – fogalmaz a doktornő.

Forrás: dr. Beauty Esztétika
Dr. Hegedűs Beáta esztétikai orvos

„Meggyőződésem, hogy a nők 35 éves koruk felett nyílnak ki igazán, ekkorra teljesednek ki. Egyébként is, egy igazi Nő minden életkorban Nő!” – vallja Dr. Hegedűs Beáta, aki szerint legfőbb ideje elfogadni a valós korunkat, és annak megfelelően kihozni magunkból a maximumot, ám semmiképpen sem túlzások árán.

„Az arcesztétikában is éppen a kifinomult és szép megjelenés a cél, nem pedig az évtizedek letagadása.

A természetesen szép és előnyös külsőre törekszünk; a túlzott fiatalítás helyett az előnyös területeket emeljük ki és előhozzuk a bőrből a ragyogást, de mindig csak a páciens korának megfelelő módon
teszi hozzá a szakember.

A Dr. Beauty alapítójának feltett szándéka, hogy a korabeli nőket ebbe az irányba segítse, terelje. E gondolat mentén azt találta ki, hogy a világ legharmonikusabbnak válaszott helyén, Balin szervez egy csoportos kikapcsolódást, tanácsadással egybekötve.

"Március elején Balira indulunk egy táborba, ahová bárki csatlakozhat hozzánk, aki szeretne egy külsőleg-belsőleg megújult, nagybetűs Nőként hazatérni. Akár egyedül, akár barátnőkkel, akár teljes család társaságában is eltölthetik a jelentkezők velünk azt a 10 napot a csodás Balin, amely során előadások, beszélgetések, napi kétszeri jóga, és relaxációs gyakorlatok mellett egy teljes stylingot is kaphatnak. A hölgyek egy éves kezelési tervet kapnak, amelyből megtudják, hogyan lehet a maximumot kihozni magukból. A program célja egy teljes külső-belső megújulás, amivel szeretnénk bebizonyítani, hogy a szépség nem korfüggő, az önmagunkkal való harmóniában létezés pedig nagyon fontos!” – hangsúlyozza a doktornő.

Csak óvatosan a plasztikával! Nézegess intő példákat a sztárvilágból Galériánkban!