Borítókép: Melyik a legkevésbé fájdalmas szőrtelenítési módszer? Forrás: Getty Images

Melyik a legkevésbé fájdalmas szőrtelenítési módszer?

Kinek a lézer, kinek a gyanta, kinek a borotva - aszerint, hogy éppen hol a tűréshatár. A fájdalom nagyon szubjektív érzés, így leginkább egyéni véleményekre hagyatkozhatsz a kérdésben, általános érvényű igazságok helyett.

Nyilván a borotválás – ha engem kérdeznek. Azon kívül pedig minden egyéb szőrtelenítési módszer igenis valamilyen szinten fájdalmas; ebben a többségünk valószínűleg egyet is ért. Ám ahogyan a fájdalomküszöbünk is teljesen egyedi, így annak a megítélése sem lehet igazán objektív, hogy kinek hol húzódik a tűréshatára, mi az, amit még képes elviselni. A Popsugar internetes portál saját beauty szerkesztőit kérdezte a szőrtelenítési módszerekkel kapcsolatos, személyes tapasztalatairól.

Csakis a lézer

"Annak ellenére, hogy néha tényleg olyan, mintha radírral esnének neked, szerintem még mindig sokkal kíméletesebb ez a módszer, mint például a gyantázás. Amikor vörösre rángatják a bőrödet, na azt én nehezen viselem" – mondja Jessica.

Tíz évvel ezelőtt, amikor előszőr próbáltam ki a lézeres szőrtelenítést, szentül hittem, hogy nincs is ennél fájdalmasabb dolog a világon.

Nagyjából ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani, mint amikor az első tetkómat varrattam; mintha forró tűkkel égették volna szét a testem apránként. Azóta viszont rengeteget fejlődött, változott a technika és a mostani módszerek már jóval kellemesebbek. A szőrtelenítési folyamat közben pedig a bőrödet is hűtik, szerintem ez is nagyon sokat számít – véli Irene.

A meglehetősen alacsony fájdalomküszöböm, és az érzékeny bőröm ellenére korábban rendszeresen gyantáztattam a bikinivonalamat. Elviseltem a fájdalmat, azt se bántam, hogy utána még hosszú órákig vöröslött az egész terület. A lézerről sokáig úgy gondoltam, az egy túlságosan nagy vállalás. Persze aztán én is rákattantam, mostanra pedig már el sem tudok képzelni más módszert. Hat alkalom után úgy 99 százalékban szőrtelen vagyok a bikinivonalon és hónalj tájékon.

Nincs többé SOS borotválkozás a mosdókagyló fölé görnyedve! A lábaimat is meg szeretném csináltatni
lelkesedik Joanna.

A gyantázás hívei

Nagyon régóta gyantáztatok, vagy 14 éve. Van valami megnyugtató abban, amikor szőrtelenítetni megyek a kozmetikába. A meleg gyantára esküszöm és arra, hogy előtte egy héttel már nem szabad leborotválni a kezelendő felületet – vallja Kelsey.

A gyantázás sem olyan már, mint régen, finomodtak, alakultak a technikák. Nekem például, aki már évtizedek óta így szőrteleníttet, a mai módszerek meg sem kottyannak. Úgyhogy én már biztosan kitartok mellette. Jó tanácsként szintén csak annyit mondhatok, hogy gyantáztass rendszeresen, viszont felejtsd el, hogy két alkalom között nekiesel bármelyik testrészednek is egy borotvával. Nagyon nem jó ötlet – figyelmeztet Danielle.

10 dolog, amit biztosan átérzel, ha utálod a szőrtelenítést