JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Kikészíti a maszk a bőrödet? Megtaláltuk a legegyszerűbb megoldást!

Borítókép: Kikészíti a maszk a bőrödet? Megtaláltuk a legegyszerűbb megoldást!
Megtaláltuk a legegyszerűbb megoldást maszkne ellen. Imádni fogja a bőröd!

Pattanások, viszkető, vörös pöttyök, ekcéma. Soroljuk még? Mostanra egyre többen szenvedünk a maszkviselés okozta bőrproblémáktól (maszkne), az egyébként aknéra nem hajlamos bőr is kikészül az olcsó, műszálas, gyenge minőségű alapanyagból készült maszkok viselésétől, amelyek akár irritációt is okozhatnak. Márpedig nem kérdés, hogy maszkot kell viselnünk.

Egyszerű, mégis bőrbarát megoldás maszkne ellen — az arctisztításon és hidratáláson túl

A hétköznapok során tapasztaljuk, hogy sokan alábecsülik a textilek fontosságát, részben azért, mert egyszerűen nem ismerik a tulajdonságaikat, pedig fontos lenne tudatosabban vásárolni, nemcsak környezetvédelmi okokból, hanem egészségünk védelmében is. Itt az idő, hogy változtassunk ezen!

Meglepő eredményre jutottak a Cincinnati Egyetem víruskutatói, amikor a leghatékonyabb védelmet ígérő N95-ös maszk alapanyagának hiánya miatt azt vizsgálták, milyen más anyag nyújthatna védelmet, mint a pamut, a műszál vagy az eldobható orvosi maszkok helyett. A laborvizsgálatok eredményei szerint a leghatásosabbnak a luxusruhák egyik gyakori alapanyaga, a selyemszövet bizonyult.

Ez még nem minden! A cikk folytatásáért kattints IDE!

Kattints a galériába, és nézd meg, hogyan viselik a maszkot a hírességek!