Borítókép: Két zseniális eszköz, amely forradalmasította az otthoni szépségápolást - Mutatjuk melyiket válaszd! Forrás: GettyImages/jacobchuck

Két zseniális eszköz, amely forradalmasította az otthoni szépségápolást - Mutatjuk melyiket válaszd!

A derma roller és a face roller méretét tekintve két kicsi eszköz, de a hatásuk annál nagyobb és látványosabb. Lássuk csak, melyik, mire jó és hogyan kell őket használni, hogy valódi eredményeket érhessünk el velük!

Ezt tudja a derma roller

Tudod, mi az a derma roller? Használtad már? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld, ha simább, feszesebb és egészségesebb bőrre vágysz!

Ne ijesszen el, hogy ez a mindössze néhány centiméteres henger tele van apró tűkkel (ún. mikrotűkkel), mert használata egyáltalán nem jár fájdalommal (akik már kipróbálták, inkább bizsergő, szokatlan érzésről számoltak be).

A kezelés mindössze pár percet vesz igénybe, és neked csupán annyi a dolgod, hogy a derma rollert a bőrödön végiggörgesd párszor. Az apró tűk pici, szabad szemmel nem is látható mikrosebeket ejtenek a felhámon és behatolnak az irhába. Mindezt anélkül, hogy bármelyiket is károsítanák. A kezelést követően erős bőrpír jelentkezik, ami teljesen természetes, ez azonban pár órán belül elmúlik. Ennek ellenére a művelet elvégzéséhez mindenképpen ajánlott egy késő délutáni időpontot választani és aznap már érdemes kerülni az izzadással járó tevékenységeket, így a sportolást, szaunázást. A szépítkezés utáni hetekben pedig különösen ügyelni kell arra, hogy rendszeresen használj fényvédő készítményt.

Forrás: GettyImages

A derma roller rendszeres használatának számos pozitív hatása van:

  • Az apró sérüléseknek köszönhetően beindul a bőr önregeneráló folyamata, kollagén és elasztin kezd termelődni, így az arckontúrok feszesebb lesznek, eltűnnek az apró ráncok, de még a mélyebbek is enyhülnek.
  • A kezelés további előnye, hogy a bőrön ejtett apró „lyukak” úgy működnek, mint egy csatorna, amelyen keresztül az értékes hatóanyagok képesek bejutni a bőr mélyebb rétegeibe. A dermarolleres kezelést éppen ezért érdemes kombinálni hialuronsavas-, C-vitaminos-, kollagénes maszkok alkalmazásával, amelyek a bőrfeszesítő és szépítő hatást tovább fokozzák.
  • A dermarollert szokták alkalmazni striák és akné utáni hegek, pigmentfoltok kezelésére is, rendszeres használata megfelelő hatóanyagokkal kombinálva csodákra képes

Mit tud a face roller?

A rózsakvarcos és a jadeköves face roller az utóbbi évek nagy kedvencének számít a szépségápolásban. És nem csak azért, mert nagyon hatékony, hanem azért is, mert használata nagyon kellemes masszázsélményt nyújt.

A rózsakvarc és a jade alkalmazása több száz évre nyúlik vissza, már az ókori Egyiptomban, Rómában és Tibetben is használták. Rendkívül hatásosak a különféle bőrproblémák, így többek közt a pattanások kezelésére, de a ránctalanításban is eredményesnek bizonyultak. Tulajdonságaik közt szerepel az is, hogy fokozzák a mikrokeringést, stimulálják a nyirokáramlást, eltüntetik a bőrpírt, feszesítenek, és csökkentik a püffedtséget is.

Forrás: GettyImages/Elena Graham

Minden bőrtípusra ajánlott, és naponta mindössze 5 percet kell rászánni ahhoz, hogy pár héten belül már szemmel látható legyen a változás. Érdemes valamilyen vivőanyaggal együtt használni, arcolajjal, arckrémmel vagy bármilyen szérummal együtt, mert egyrészt könnyebben lehet görgetni az arcon, másrészt az arcápoló hatóanyaga is könnyebben beépül a bőrbe. Így kettős a hatás, nemcsak a kristály fejti ki jótékony hatásait közvetlenül a bőrrel érintkezve, de az arcápolást is kipipálhatjuk.

A rollert érdemes hűtőszekrényben tárolni, hogy még jobban érvényesülhessen vérkeringést fokozó, frissítő hatása. Ez különösen reggelente, szemkörnyéken alkalmazva lehet nagyon hatékony, mert pár perc alatt csökkenthetők vele a szem alatti sötét karikák és a szempüffedtség.

Azok közül, akik pattanásokkal – akár hormonális eredetűvel- küzdenek, esküsznek erre a kis eszközre, az arc reflexpontjain ugyanis nem csak nyirokkeringés fokozó, de méregtelenítő és harmonizáló hatása is intenzívebben érvényesül.

Érdemes megtanulni egy pár perces rutint, de alapvető szabály, hogy mindig alulról felfelé kell vele masszírozni. Fontos tudnivaló még, hogy a face roller tisztítása kizárólag tiszta, hideg vízzel történhet.