Borítókép: Kék szemű nők: kevesen vagytok a világban, de vajon minden jól áll nektek? Forrás: Getty Images

Kék szemű nők: kevesen vagytok a világban, de vajon minden jól áll nektek?

A kék szemű nőknek bizony nagy szerencséjük van: lényegében bármit felvehetnek, hisz szemszínük minden ruha árnyalatával jól harmonizál.

Azt csak egy nő tudja megérteni igazán, mit is jelent a ’jól áll a szemed színéhez’ bók. Valahogy a nők sokkal élesebb szemmel szúrják ki az apró részleteket, akár még azt is, hogy a szemszínhez mi az, ami jól passzol. Persze tisztelet az összes férfinak, aki ugyanúgy meglátja az apró harmóniákat a másik fél kinézetében.

A kék szemszín igen ritka a világban. A világ lakosságának mindössze 8-10 százaléka mondhatja el magáról, hogy kék szemű - annak ellenére, hogy lényegében a legtöbb kisbaba kék szemmel jön a világra. Ám a szín akkor még nem végleges. A szemszínt adó melanin festékanyagnak idő kell ahhoz, hogy a genetikailag elrendelt szemszín mélységét kialakítsa.

Másik érdekesség a kék szeműekről, hogy valójában nem is kék a szemük színe. Barna szeműek ők is, viszont az ember fénytörési képessége okán kéknek érzékeljük azt. A szemünkbe bejutó, látható fény alacsony hullámhosszú sávját a gyakorlatban kéknek nevezzük. Így lehetséges, hogy a víz színét is kéknek látjuk, csakúgy, mint a szemszínt.

Ennél már csak az érdekesebb, hogy a kék szemszín a fényviszonyok függvényében árnyalatot válthat.

De a kék így is kék, így öltözködési stílusukon nem kell változtatniuk viselőinek. Hogy a kékszeműeknek mi áll jól?

Lényegében minden.

Galériánkban megmutatjuk a kék szemszínükhöz passzoló legjobb ruha, smink, és kiegészítő lehetőségeket