Karikás szem eltüntetése: 5+1 tipp, ami működik!

karikás szem eltüntetése Forrás: Getty Images
Szérumokat, „csodakrémeket” is kipróbálhatsz, de az alábbi praktikákkal is hatékonyan működhet a karikás szem eltűntetése.

Bőrünk öregedése, a sok napozás, allergia, dohányzás vagy akár az életmódunk miatt is kialakulhatnak sötét karikák a szemünk alatt. Ezeket néha enyhítheti egy jó alvás vagy az, ha nem felejtjük el napjában többször fenékig üríteni a vizespoharunkat. De van, hogy a karikás szem eltűntetése ennél egy kicsit többet kíván meg. Na, persze, ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy máris foglalj időpontot egy plasztikai sebészhez, vagy tárazz be egy csomó méregdrága kencéből. Erről szó sincs. Mert hogy olcsóbb és természetesebb, otthon is bevethető praktikákkal is hatékonyan veheted fel a harcot a szemkörnyéki karikák ellen. Lássunk most néhány tényleg működő tippet, tanácsot!

5+1 tipp, amelyekkel otthon is működhet a karikás szem eltűntetése

Uborka vagy uborkalé – Anyukáink egyik jól bevált szépségtrükkje sosem megy ki a divatból, és tényleg hatékony, na meg pofonegyszerű is. Ha van otthon uborkád, néhány karikát dobj be félórára a fagyasztóba. Utána tedd őket 10-15 percre a szemedre, és relaxálj, hogy felfrissülj – na meg a tekinteted is. Ha egy kis újításra vágynál, uborkalét keverj össze citromlével, fele-fele arányban. Ezt kend a szemed alatti területre, de nagyon vigyázz, nehogy a szemedbe menjen! 15 perc elteltével öblítsd le meleg vízzel.

Zöld tea, te csodás – A reggel elfogyasztott zöld teád filterét ne dobd ki. Inkább használd fel borogatásként a karikás szem eltűntetése érdekében. Az egész nagyon egyszerű! Csak vedd ki a teából a filtert, rakd át egy csészébe, és tedd be a hűtőbe legalább félórára. Utána tedd a szemed alá, és hagyd hatni legalább 10 percig. Ezt naponta kétszer is megismételheted. Ha végeztél, öblítsd le tiszta, meleg vízzel az arcod.

Miért működik a karikás szem eltüntetése zöld teával?

A zöld tea magas antioxidáns-tartalma miatt lehet hatékony a szem alatti sötét karikák ellen. Vagyis azért, mert gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, és segít megnyugtatni a szem alatti területet.

Kanállal a karikák ellen – Egy klasszikus tipp, ami tényleg működik a sötét karikák ellen: tegyél egy teás vagy evőkanalat 30 percre a fagyasztóba, majd a domború felét finoman nyomogasd rá a szem alatti területre. Már néhány perc alatt látványos lehet a javulás.

Kávés maszk – Tápláló és élénkítő maszkot dobhatsz össze egy tojásfehérje és két teáskanál kávézacc felhasználásával. Egy kis tálban, villával kb. egy percig kevergesd az összetevőket (akkor jó, ha kicsit habos a keveréked). Ezután kend fel tiszta kézzel vagy egy puha ecsettel a szem alatti részre. Vigyázz, hogy ne menjen a szemedbe! 10 perc után egy puha, nedves törülközővel óvatosan töröld le, és mosd le alaposan az arcod.

Aludj a hátadon! – Ha hason vagy oldalt fekve alszol, a folyadék összegyűlhet a szemed alatt. A végeredményt pedig nem kell bemutatni: reggelre ismét megjelennek, vagy épp el sem tűnnek azok a fránya sötét karikák. A karikás szem eltűntetése érdekében próbálj meg a hátadon aludni, egy extra párnával a fejed alatt.

+1: Védelem és ápolás – Ne feledkezz meg a fényvédelemről, illetve a szemkörnyékápoló használatáról sem. Előbbivel óvhatod a szem körüli érzékeny bőr egészségét, utóbbival pedig megadhatod ennek a területnek azt a táplálást, amely segíthet elkerülni mind a karikák, mind a ráncok megjelenését.

Forrás1
Forrás2