Borítókép: Ilyet még biztosan nem láttál: lehet, hogy ez lesz a hajfestés jövője? Forrás: Instagram/Alexis Ferrer

Ilyet még biztosan nem láttál: lehet, hogy ez lesz a hajfestés jövője?

Egyedülálló módszere forradalmasíthatja a hajfestésről alkotott eddigi fogalmainkat. A spanyol fodrász újítása a művészetet és a technológiát ötvözi, méghozzá nem is akárhogyan! Meg fogsz lepődni!

Hosszú ideje kísérletezik Alexis Ferrer, egy barcelonai székhelyű fodrász és stylist azzal, hogy digitális nyomtatásokat használva vigye új szintre a hajfestést. Egy olyan innovatív technológiát dolgozott ki, mely lehetővé teszi a digitális nyomtatást valódi emberi hajtincsekre is.

A tehetséges hajszobrásznak, aki 2012-óta dolgozik a projekten, nem kevés munkaórája van a módszere tökéletesítésében, ráadásul újabb és újabb kihívásokat, mintákat talál ki magának. Újabban 18. századi francia burzsoázia természet ihlette szövetmintáival, többek között virág, levél motívumokkal kísérletezik.

Megesik, hogy egy-egy minta tökéletesítése hónapokat vesz igénybe; hogy nagyobb felbontásban, a haj textúráján is szépen mutasson
nyilatkozta Alexis Ferrer egy interjúban.

A hajszobrász, aki saját bevallása szerint imád a hagyományos művészet és a modern technológia adta lehetőségekkel játszani azt gondolja, ez a jövő útja. Olyan, mintha az álmainkat élnénk tovább – véli a művész, aki alkotásairól rendszeresen posztol Instagramján. Galériánkban ízelítőt mutatunk a páratlan alkotásaiból.

Ilyen mesterműveket varázsol páratlan módszerével a spanyol hajszobrász