Borítókép: A fürdőbomba feltalálásának különös története

A fürdőbomba feltalálásának különös története

1989-ben egy dél-angliai városban Mo Constantine találta fel a fürdőbombát. De hogyan és mi adta az ötletet?

1989-et írunk. A dél-angliai Dorset városában "vagyunk", ahol Mo Constantine egy olyan terméken dolgozik, ami örökre megváltoztatja majd a fürdést. És az ő és férje életét is. Laboratóriumként használt kerti fészerében citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kever össze egy öntőformában. Pillanatokon belül megszületik a fürdőbomba.

Mo Constantine neve sokaknak ismerősen csenghet. Ő ugyanis a Lush egyik alapítója. Mo olyan termékről álmodozott, ami feldobja a fürdést, de nem bántja az érzékeny bőrt. És hogy honnan érkezett az ihlet? Nem is gondolnád: a gyomorsavlekötő Alka-Seltzer pezsgőtabletta adta az fürdőbomba alapötletét.

A másnaposság legendás ellenszerének jellegzetes pezsgése bogarat ültetett Mo fülébe. Meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig, hogy kifürkéssze a tabletta titkait. Az ihletője előtt tablettát idéző formájával tisztelgő, francia levendulával teli első fürdőbomba neve Aqua Sizzler volt. Lágyította a vizet és segített ellazulni.

Mo Constantine, a fürdőbomba feltalálója, a Lush alapítója.

Bár elsőre az izgalmas színek és formák ötletenek az ember szemébe, a fürdőbombák bőrre és hangulatra gyakorolt jótékony hatása ma is ugyanolyan fontos. A fürdőbomba remek eszköz az illóolajok vízbe juttatására - Mo és férje, Mark hamar el is kezdtek különböző olajokkal kísérletezni.

Ekkor született néhány igazi klasszikus, például az Avobath és a Butterball is. Az illóolajok és a hidratáló vajak és olajok (például a kakaóvaj és az olívaolaj) felhasználásával az aromaterápia és a bőrápoló termékek hatása egyesült a fürdőbombában, így az egyszerre nyugtatta az elmét és lágyította a bőrt.

A Lush ezután 1995-ben el is indult világhódító útjára. Mo fürdőbombái milliókat kényeztettek, és inspiráltak; a legerősebben talán a saját fiát, Jacket, aki időközben a Lush digitális részlegének igazgatója lett. Mikor Jack elkezdett új fürdőbombákon dolgozni, Mo titkos trükkjei és tanácsai vezették a kezét - így született meg a fürdőbombák új, minden eddiginél színesebb generációja. A szívárványszín fürdőcsodák, a zselés különlegességek és a világ első fürdőbomba-üzlete azt bizonyítják, a fürdőbombák kiállták az idők próbáját és továbbra is élen járnak az innovációban.

Nézd meg galériánkban a fürdőbombák útját a készülési folyamattól egészen a fürdőszobánkba, a kádunkba kerülésig!