Hogyan használd az arcpirosítót az arcformád szerint?

arcforma,smink,arcpirosító,tippek Forrás: Getty Images
Nemrég láttam egy videót, amiben egy neves sminkes a vele készült interjúban azt mondta: az egyik legnagyobb hiba, amit a nők elkövetnek a sminkelésben, az, hogy rosszul használják az arcpirosítót.

A nem megfelelő területen, a rosszul használt árnyalatok mellett a csúnya eldolgozás is előkerült. Figyelmesen néztem végig a vele készült interjút, merthogy hozzá voltam hivatalos a napokban. Gondoltam kicsit beleásom magam a témába, hogy ha esetleg nem is a megfelelő árnyalatot választottam ki magamnak korábban, legalább az arcformám szerint jól használjam azt.

Te tudod, hogy az arcformád szerint hova érdemes feltenned az arcpirosítót?

Ovális és hosszúkás arc

Számodra a legelőnyösebb, ha az almácskákra viszed fel a pirosítót, majd enyhén átlós vonalban eldolgozod a füleid irányába. Ettől kicsit szélesebbnek tűnik majd az arcod.

Kerek arc

Kezdd a pirosítást közvetlenül az arccsontod vonala alól, majd haladj az ecsettel kissé íves sávban a halántékod irányába. Ettől hangsúlyosabbá válik majd a járomcsontod.

Szögletes arc

Neked arra kell törekedned, hogy az orcád környékén, a járomcsontokon, ívesen a füled felső töve felé helyezd el a festéket. Így keskenyebbnek hat majd az arcod.

smink,arcforma,arcpirosító,tippek
Forrás: Gettyimages
Hogyan használd az arcpirosítót az arcformád szerint

Szív alakú arc

Az ovális arcformához hasonlóan, neked is az almácskáidra kell helyezned a hangsúlyt, majd onnan a halántékod irányában érdemes eldolgoznod a pirosítót. Ettől kevésbé tűnik majd keskenynek az állad.

Téglalap alakú és hosszúkás arc

Számodra az a legelőnyösebb, ha a pirosítót az almácskától a fül közepe felé helyezed fel.

Gyémánt arc

A szív alakú arcformához hasonlóan, neked is az orcádtól a halántékod irányába kell haladnod az ecsettel.

Legyen bármilyen is az arcformád, mindig ügyelj rá, hogy szépen, kontúrmentes dolgozd el a pirosítót a bőrödön, és hogy olyan árnyalatot válassz, ami tökéletesen illeszkedik bőrtónusodhoz.

Ha bizonytalan vagy az arcformákat illetően, itt egy illusztráció, ami segíthet eligazodni.

arc,arcforma,smink
Forrás: Gettyimages
Arcforma típusok

18 fotó, amely megmutatja, mire képes a smink