Borítókép: Hogyan ápold a bőröd, ha érzékeny és mindig száraz? Mutatunk 5 kozmetikumot, ami csodát tesz vele! Forrás: GettyImages/ PeopleImages

Hogyan ápold a bőröd, ha érzékeny és mindig száraz? Mutatunk 5 kozmetikumot, ami csodát tesz vele!

Ha neked is hiperérzékeny a bőröd, könnyen irritálódik, gyakran viszket és olyan száraz, mint a sivatag, fokozottan oda kell figyelned rá, hogy a megfelelő kozmetikumokat használd. Mert ha olyat választasz, ami ahelyett, hogy táplálná, hidratálná és nyugtatná, inkább tovább ront az állapotán, azt lehet, hogy már csak a bőrgyógyász tudja helyrehozni. Egy minőségi kozmetikumon nem érdemes spórolni, hidd el, bőröd sokszorosan meghálálja a törődést. Mutatunk is 5 olyan terméket, ami tökéletes választás lesz számodra!

Ezeket a termékeket ráadásul május 13-16 között, a JOY-Napok alkalmából kedvezményesen tudod beszerezni, ha letöltöd az ingyenes kuponokat a ShoppieGo alkalmazásból.

Ha érzékeny a bőröd, akkor gyakran kipirosodik, akár viszket is, olykor apró kiütések jelennek meg rajta. Az érzékeny bőr nagyon kényes, sok dolgot nem szeret, és rendkívül finoman kell vele bánni.

Ha te is ezzel a problémával küzdesz, akkor pontosan tudod, mennyire nem mindegy, mit használsz a bőrödre. Érdemes azt is szem előtt tartanod, hogy a bőröd állapot jelzés, vagyis hiába kensz rá bármilyen csodaterméket, ha nem figyelsz oda az egészségedre, nem iszol elég folyadékot, nem táplálkozol változatosan, nem mozogsz eleget, akkor a bőrproblémád soha nem fog megszűnni, sőt, súlyosbodni fog.

A bőrödre mindig úgy gondolj, mint egy stratégiai védelmi vonalra, ami óvja a szervezeted a környezeti ártalmaktól. Az érzékeny bőr nem más, mint sérült védőrétegű bőr, amivel nemcsak az a gond, hogy kellemetlen érzéssel jár, de az is, hogy jobban ki van téve a káros baktériumoknak és a komolyabb bőrproblémáknak is.

Hogy mit tehetsz? Egyrészt, ha valamilyen gyulladás, betegség, bőrprobléma áll az érzékenység hátterében, akkor felkeresel egy jó bőrgyógyászt, és emellett otthon is tudatosan ápolod a bőrödet. Ha nincs bőrgyógyászati jellegű problémád, akkor is fontos, hogy odafigyelj arra, mit és miért használsz, hogy a bőröd védőrétegének erősítésére fókuszálj, hiszen ezzel máris sokat teszel azért, hogy helyreállhasson az egyensúlya és ne legyen száraz és érzékeny.

Használd ezeket az orvosok által tesztelt kozmetikumokat és ints búcsút a száraz és érzékeny bőrnek!