JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

3 szokás, hogy természetes módon késleltesd a ráncok kialakulását

Borítókép: 3 szokás, hogy természetes módon késleltesd a ráncok kialakulását Forrás: Getty Images (Dimitri Otis)
A ráncok mindenkinél megjelennek, de nem mindegy, mikor. Az alábbi egyszerű, de nagyszerű szokásokkal késleltetheted a kialakulásukat.

A ráncok kialakulása természetes folyamat, amely kíméletlenül jelzi az idő múlását mindenkinél. Vannak, akik kozmetikai kezelésektől, ráncfeltöltésektől és egyéb plasztikai beavatkozásoktól várják a csodát, de ezek csak a felszínen hatnak. És egyáltalán nem biztos, hogy segítenek a bőrünknek szebben, egészségesebben öregedni. Szerencsére van más megoldás is: néhány apró, de jelentős életmódbeli változtatással későbbre halaszthatjuk a ráncok megjelenését, illetve összességében a bőrünket is egészségesebbé tehetjük.

3 módszer, amelyekkel késleltetheted a ráncok kialakulását

Hidratálás mesterfokon. Sok finom ránc, illetve közepesen mély barázda oka lehet a nem megfelelő hidratálás, ezért a szakemberek szerint érdemes naponta kétszer mélyhidratáló krémmel bekenni az arcod, és esetleg egy hialuronsavas szérumot is hozzáadni a rutinodhoz. Ezen kívül ne feledd, hogy hidratálj belülről is: igyál legalább napi 2 liter szénsavmentes ásványvizet.

Extra kollagén: Az emberi test kollagénszintje a húszas évektől kezdve fokozatosan csökken, de életmódunk és a környezeti faktorok is csökkenthetik a kollagéntermelést. Márpedig ha szeretnéd megőrizni a csontok, a porcok és az izmok szerkezeti épségét, na meg a fiatalos és rugalmas bőrt, akkor a kollagénpótlásnak a teendőlistád élén a helye.

Naptejet a napi rutinba: A bőröregedés fizikai jeleinek 80 százaléka a napozásnak tudható be, írja a Mindbodygreen.com. Ez egyszerűen elkerülhető lenne, ha minden reggel bekennéd naptejjel az arcod. Akkor is, ha felhős az ég, vagy ha nem mész ki a szabadba, de az ablakon keresztül süti a nap az íróasztalodat.

Forrás

Tudod, hogy mire utal, hogy az arcodon hol vannak a legmélyebb ráncok? A lenti galériánkban megmutatjuk, elmagyarázzunk!