Hajszínek zöld szemhez: kihez milyen árnyalat illik?

Borítókép: Hajszínek zöld szemhez: kihez milyen árnyalat illik? Forrás: Getty Images (nazileom)
Lássuk, mit érdemes figyelembe venni, ha új frizurát szeretnél, és melyek a legszebb hajszínek zöld szemhez.

A hajszínválasztás fontos kérdés, hiszen egész megjelenésedet meghatározza. Ilyenkor elég sok mindent veszünk figyelembe, például fontos kérdés a szemed színe. Ha zöld, akkor biztosan rákerestél már néhányszor, melyek a legszebb hajszínek zöld szemhez. És valószínű, hogy itt jött az elbizonytalanodás. Hiszen az sem mindegy például, hogy milyen a bőrtónusod. Most segítünk tisztábban látni a lehetőségeidet!

Hajszínek zöld szemhez, ha meleg árnyalatú vagy sötétebb a bőröd

A csuklódat tartsd a nap alá, milyen színűnek látod az ereket? Ha zöldesnek, akkor meleg árnyalatú a bőröd. Ha ez a helyzet, és a bőröd alaptónusa inkább sárgás, akkor a fahéj, a gyömbér, a réz árnyalatai és a vörös néhány világos árnyalata jól működhetnek nálad.

Ha sötétebb a bőröd alapszíne, akkor a mélybarna hajszínek biztosan szépen illenek majd hozzád! Olyan csodás alapszínek közül válogathatsz, mint a mahagóni, a gesztenye, a vörösesbarna és a barna sötétebb árnyalatai.

Meleg bőrtónus esetén kerüld viszont a feketét, a hamvas szőkéket és a kék vagy hatású hajfestést, mert ezek nem harmonikus kiegészítői a zöld szemeknek.

Milyen színekre mondj nemet zöld szemmel, és miért?

A hűvöseket, a szürkét és az ezüstöt mellőzd, viszont a meleg színek közül válassz bátran – az arany vagy a bronzos árnyalatok a bőrtónusod ismeretében szinte biztosan jól fognak állni!

A legszebb hajszínek zöld szemhez, ha hűvös tónusú a bőröd

A zöld szemű, hűvös bőrtónusú nőknek, mint például Amanda Seyfried az intenzív árnyalatok állnak igazán jól. Lehet a hajad szőke, barna vagy vörös, a hangsúly a highlightereken van. A mézes árnyalatok például nagyon szép kontrasztot adnak egy-egy intenzív alapszín mellé, de sokan kérnek hamvas tincseket is a hajukba.

Nagyon szép frizurákat lehet tehát alkotni a hűvösebb tónusú bőrhöz is, ha a fentieket betartjátok a fodrászoddal. És arra is figyeltek, hogy kerülni kell a feketét, az aranyat és minden narancs alapú színt, mert ezek nem adnak majd harmonikus végeredményt.

Milyen legyen a hajszíned, ha olíva árnyalatú a bőrtónusod?

Olíva bőrtónus esetén szabad az út a vörös haj felé, de persze, túl egyszerű lenne, ha bármit választhatnál. A rézalapú színek, a csokoládébarnák és a gazdag aranybarnák jöhetnek, mert kiemelik a szemedben lévő aranyszínű pöttyöket. A lila alapokat, a platinaszőkét és hamvasat jobb lesz viszont, ha elkerülöd.

Milyen hajszínt válassz, ha zöld a szemed, és nagyon világos a bőröd?

A sötét árnyalatok, például a fekete és a barna árnyalatai jó választást jelentenek, mert szép kontrasztot alkotnak a bőröddel és kiemelik a zöld szemeidet. Utánozhatod Emma Stone-on és Rosie Huntington-Whiteley vörös frizuráit is, ezek még a cuki szeplőidet is ki fogják emelni.

Galériánkban trendi 2023-as hajszíneket nézegethetsz!