Ezek most a legjobb önbarnítók: mesés barnaságot kölcsönöznek a bőrödnek

Borítókép: Ezek most a legjobb önbarnítók: mesés barnaságot kölcsönöznek a bőrödnek Forrás: Sora Shimazaki/Pexels
Kevés ember van, aki ne akarna nyáron napbarnított, gyönyörű bőrt. Azonban nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire káros a napozás, szoláriumozás és milyen fontos a fényvédők használata, hiszen ennek hiányában a bőrünket hatalmas veszélynek tesszük ki, és jelentősen növeljük a bőrrák kockázatát. Azonban létezik egy alternatív megoldás, melytől ugyan sokan ódzkodnak, mégis egészséges alternatíva arra, hogy gyönyörű napbarnított bőrünk legyen. Nézzük is a legjobb önbarnítókat, melyek segítségével gyönyörű, nyári színed lehet.

Az önbarnítók legnagyobb előnye, hogy gyorsan és UV-sugárzás nélkül képesek biztosítani a bőr barnaságát. Azonban tény, hogy az egész folyamat sikerének az alapja a megfelelő önbarnító kiválasztása, és annak helyes alkalmazása.

Hogyan kell helyesen alkalmazni az önbarnítókat?

Nagyon fontos, hogy az alábbi a lépéseket minden esetben tartsuk be, ugyanis kizárólag így tudunk szép, egyenletes eredményt elérni. Amennyiben nem követjük ezeket a lépéseket, akkor foltos, egyenetlen lesz a végeredmény. Nézzük is, hogyan kell használni az önbarnítót.

Forrás: Shiny Diamond/Pexels
Nagyon fontos az egyenletes, alapos eldolgozása a termékeknek.

Így használd az önbarnítót

Az első lépés minden esetben a bőr előkészítése. Ilyenkor erősen javasolt a bőrradír használata, hiszen ez biztosítja azt, hogy a bőrünk sima, egyenletes legyen.

Ezt követően a bőrt alaposan át kell törölni, majd hidratálni is szükséges.

A következő lépés az önbarnító felvitele, itt mindenképpen applikátor kesztyűvel érdemes véghez vinni a folyamatot, ugyanis ennek a segítségével lehet a legegyenletesebb színt elérni. Fontos, hogy egyenletesen, alaposan, minden testrészünkre kenjünk az önbarnítóból, és ügyeljünk arra, hogy alaposan eldolgozzuk a készítményt. Nekem speciel erre a legjobban a hab állagú készítmények váltak be, természetesen ez egyénfüggő. Itt fontos megjegyezni azt is, hogy ne olyan erős színt válasszunk, ami nagyon elüt a bőrtől, hanem fokozatosan építsük fel a kívánt színt.

Végezetül várj 10 percet, míg a bőröd beszívja a krémet, majd érdemes hintőporral átmenni mégegyszer a bőr egész felületén, ezzel fixálva a színt. Ezt követően nagyon fontos, hogy legalább 6-8 órán át ne tusolj, azzal ronthatsz az eredményen!

Az alábbiakban pedig összegyűjtöttük a legjobb önbarnítókat!