Egy fodrász szerint ezért válaszd inkább az ősz hajat

Borítókép: Egy fodrász szerint ezért válaszd inkább az ősz hajat Forrás: Getty Images
Arra bátorítja a hozzá forduló nőket, hogy ne rejtegessék, bátran vállalják föl az ősz hajszálaikat. A kaliforniai menő fodrász célja, hogy visszaadja a vendégei önbizalmát úgy, hogy az ősz minden árnyalatában tündöklő, szuper szexi frizurákat varázsol a szokványos tőfestés helyett.

Neked vannak ősz hajszálaid? Ha igen, milyen viszonyban vagy velük? Zavarnak? A legtöbb nő általában háromféle módon reagál arra, ha fehér szálakat fedez föl a hajában. Amíg csak néhány keveredik a hajkoronába, akkor fogja és egyesével kitépkedi őket. Az elkendőzés egy másik, bevett módja a választékkal való trükközés. A harmadik és egyben a legmelósabb verzió pedig a 3 hetente fodrászhoz futkosás.

Joggal merül föl a kérdés, miért vagyunk ennyire az ősz haj ellen? Miért vagyunk képesek pénzt és időt nem kímélve, hatalmas energiákat fordítani arra, hogy minden áron elrejtsük a fehér szálakat?

Szégyen? Önbizalomhiány? Vagy a szépségipar tehet róla, ami ezt egy problémaként tálalja, hogy aztán hasznot húzhasson a nők elbizonytalanításából?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ egy menő kaliforniai fodrász is, aki egy ideje szinte személyes küldetésének tartja, hogy megszerettesse vendégeivel az ősz hajat, s hogy vissza tudja adni az önbizalmukat. Jack Martin először akkor szembesült a problémával, amikor az egyik kuncsaftja azt kérte, találjon ki neki valamit, mert már nagyon elege van abból, hogy 3-4 hetente jönnie kell, ha nem akarja, hogy az ősz lenövései kilátszódjanak.

A fodrász felvette a kesztyűt, s a szokásos tőfestés helyett egy olyan fantasztikus, újszerű eredményt sikerült elérnie, amivel a vendége és ő maga is nagyon elégedett volt.

Az átalakulásról készült fotó nagyon népszerű lett az Instagramon, s azóta rengeteg nő fordul Martinhoz, hogy segítsen neki is az átváltozásban, az ősz haj felvállalásában.

Martin népszerűségének titka, hogy ahány kuncsaft, annyiféle egyedi megoldással rukkol elő: teljes mértékben az adott haj állapotához, az ősz haj mennyiségéhez, minőségéhez és elhelyezkedéséhez igazodva. Galériánkban megmutatjuk, hogyan.

Így készít elképesztő frizurákat őszülő hajakból a sztárfodrász