4 szokatlan szépségápolási rutin Elisabeth Sigmundtól, a Dr. Hauschka alapítójától

Borítókép: 4 szokatlan szépségápolási rutin Elisabeth Sigmundtól, a Dr. Hauschka alapítójától Forrás: Getty Images
Egyáltalán nem unalomig ismételt, mégis nagyon hatásos praktikák!

Aki a Micsoda nők voltak! podcastunk Elizabeth Sigmundról szóló részét már hallotta, az már tudja, hogy sok mindenben különbözik a márka a többi szépségápolási brandtől. A termékek megálmodója, alapítója, Elisabeth Sigmund sok-sok újdonságot be is vezetett a kezeléseik során, amiket érdemes megfogadni és beleépíteni a rutinjainkba.

Ha nem hallottad a részt, most pótolhatod:

Ha még nem hallottad, vagy igen, de szeretnéd felidézni Elisabeth tanácsait, összegyűjtöttük őket egybe:

Lábfürdő

Hidegben a test befeszül, melegben kienged, könnyebben lehet „dolgozni” rajta. Ezért egy Dr. Hauschka természetes kozmetikumokkal dolgozó kozmetikusoknál a kezelések mindig először a lábaknál kezdődnek és addig nem is fejezik be, ameddig a vendég azt nem érzi, hogy egész teste ellazult, kiegyensúlyozott és átjárja az energia. Ha nem hiszel a jótékony hatásában, próbáld ki te magad is: egy stresszesebb nap végén pihentest lábaidat meleg vízben! A különbség utána rajtad lesz azonnal érezhető! :)

Nyirokstimuláció, hajhúzogatás

Elisabeth Sigmund az 1960-as években fejlesztette ki kozmetikai módszerének alapját, a Dr. Hauschka kezelések lelkét: a nyirokstimulációt. A leheletvékony nyirokhajszálereknek fontos szerepe van az anyagcseretermékek és a fölösleges kötőszöveti folyadék elvezetése szempontjából. Ha finom simításokkal és ecsetvonásokkal serkentik őket, akkor ellazulnak és kiürülnek, miközben a sejtekbe oxigén és tápanyag jut, a szövetekből távozik a salakanyag, így az öntisztulási folyamatok intenzíven működnek. A kezeléseik elején a lábfürdő és a simítások mellé óvatos hajhúzogatás is szokott társulni, hogy a fejbőr is impulzust kapjon, amire ritkán figyelünk.

Csend a kezelések alatt

Ha olyan helyre megy az ember, ahol rajta kívül még egy ember van, tegyük fel masszázsra, körmöshöz, vagy épp kozmetikushoz, sokszor érezzük kényszerét a beszélgetésnek. A Dr. Hauschka kezeléseknél kiemelten ügyelnek arra, hogy csend legyen. Mert igazán csak akkor tudja elengedni magát az ember másfél vagy akár két és fél órára, ha az alatt tényleg kikapcsolódhat és nem szükséges beszélgetnie. Mert a csendnek hihetetlenül jótékony hatásai vannak.

Zsírmentes éjszakák

Bár a legtöbbször azt hallani, hogy éjszakára nehezebb, zsírosabb krémekkel kell táplálni a bőrünket, a Dr. Haushcka pont az ellentettét javasolja, mivel ilyenkor a bőr számára a megújulás, a regenerálódás időszaka jön. Éjszakára a legtöbb, amivel megajándékozhatjuk a testünket, az a figyelem, mely tekintetbe veszi bőrünk éjszakai folyamatait, azaz hogy hagyni kell pihenni. Így a lefekvés előtti rutinhoz javasolt zsírmentes, kizárólag vizes alapú termékekkel történő éjszakai ápolás a bőr éjszakai folyamatait támogatja, miközben hagyja szabadon lélegezni.

Galériánkban néhány olyan ősi szépségápolási praktikát találsz, amit nem csak régen, de még manapság is használunk: