Cipőhöz illő felső és rúzs: kicsíptem magam, pedig csak a gumishoz mentem - maszkban!

Borítókép: Cipőhöz illő felső és rúzs: kicsíptem magam, pedig csak a gumishoz mentem - maszkban! Forrás: A szerző saját képe- BorsaBox
A ’nincs egy rongyom’ felkiáltás az indok-lista végén kullog mostanában, merthogy ruhánk van elég, csak alkalom nincs az elmúlt egy évben, hogy azokat felvegyük. De a nőket nem kell félteni: kerítenek alkalmat arra, hogy egy kicsit kicsípjék magukat, még ha csak a kisboltig mennek is.

Tavaly május derekán az uram mondta, hogy el kellene vinni az autót a szervízbe, hogy lecseréljék a téli gumit, nyárira. Nagy durcásan mondtam, hogy jó, legyen, elviszem. Ahogy jött a szerda- szerdai napon vittem- egyre jobban foglalkoztatott, a program. Bizony A PROGRAM! Ugyanis ez a gumicsere pár nap alatt eseménnyé nőtte ki magát. Eköré szerveztem aznap a -covid által lefojtott bődületes mennyiségű, gondolhatod- programokat. Megterveztem merre fogok menni autóval, hogy kicsit lássam is a várost, amíg átszelem azt északról délre a végcélig, a festői Lágymányos ipartelepig.

Kedden este kifestettem a körmömet, hajat mostam és átgondoltam, hogy mit fogok felvenni. Eljött a szerda, az addigi ragyogó napsütést felváltotta egy szeles szürke idő, de én tarthatatlan voltam: tavaszi szettet álmodtam meg a gumicserére, az is marad, nem babrál ki velem semmilyen szél.

Indulás előtt a málnapiros felsőmhöz választottam egy rúzst... vigyázat! ecsettel festettem ki a számat...majd rávettem a maszkom, ami a lebiggyedő, ámde rúzsos szám színével harmonizált.

Azóta nemcsak a gumi szervízes programot tisztelem meg egy minimum randira való készülődéssel. Legutóbb a nagybevásárláskor avattam fel a tavaszi cipellőt és a kutyasétáltatás is remek apropót ad egy magazinos vadvidéki outdoor szett debütjére. A kutyám és a nagy mező szinte szomjazik az ilyen catwalk-okért.

Na de valóban ki is szomjazik erre?

Persze, hogy mi saját magunk. A lelkünk, az igényesség önmagunk iránt, az önértékelésünk, a nő!

Nem kellett sokat kérdezősködnöm barátnők, ismerősök körében, hogy kigyűjtsek egy csokorra valót, arról, hogy ki hogyan és milyen esemény miatt öltözik ki az elmúlt év, program és társas kapcsolatoktól megfosztott időszakában.