Valójában így hat az alkohol a bőrödre

Borítókép: Valójában így hat az alkohol a bőrödre Forrás: @thoughtcatalog / Unsplash
Ez az egyik legrosszabb dolog, amit csak tehetsz a bőröd ellen. Ezt érheted el, ha a pohár fenekére néztél!

Pezsgős reggeli, egy kis koccintás ebéd után, némi levezető koktélozgatás munka után, egy forralt bor a karácsonyi hangulatban vagy forró puncs a korcsolyapályán. Egyik alkoholmámoros esemény követi a másikat, de vajon belegondoltál valaha abba, hogy ezek a finom, bódító különlegességek milyen hatással vannak a bőrödre? Nos, nem sok jót! Jobban teszed, ha a buli hevében gondolsz a szépségedre is, és inkább nemet mondasz egy újabb körre, mielőtt a bőröd bánja!

Sajnos, nincs jó hírünk, hiszen az alkohol nagyon rossz hatással lehet a bőrödre, nemcsak a folyadékot vonja el a szervezetedből, hanem gyulladásokkal, plusz ráncokkal is járhat a káros szenvedély. A benne található hepatotoxin károsíthatja a májat, ez a szerv pedig szorosan kapcsolódik a bőrfunkciókhoz, így minden átmulatott este a bőrödön is látszódni fog.

Persze mindenkire ráfér a kikapcsolódás és a szórakozás. Azonban jusson eszedbe, hogy minden egyes ital elfogyasztásával akadályozhatod bőröd szépségét. Vigyázzunk rá, ameddig csak lehet!