5 tipp az ápolt fogakért és a gyönyörű mosolyért

Borítókép: 5 tipp az ápolt fogakért és a gyönyörű mosolyért Forrás: Unsplash.com
A szép fehér, egészséges fogak a magabiztosságot nyújtó csodás mosoly alapjai. Elmondjuk mire figyelj, hogy neked is az legyen.

Megfelelő eszközök

A fogkrémek elsődleges célja, hogy segítsék a lerakódások, szennyeződések és ételmaradékok eltávolítását, valamint simára polírozzák a fogak felszínét. Attól függően, hogy van-e éppen konkrét problémád, ami kezelésre szorul, választhatsz többek között szuvasodást megelőző vagy fehérítő fogkrémeket. Ha pedig alkalmanként fogínyvérzést tapasztalsz, válaszd a fluoridos Sensodyne Sensitivity & Gum fogkrémet, ami kettős hatásának köszönhetően felveszi a harcot a fogérzékenységgel és a fogínyvérzéssel. Előbbi enyhítéséhez védőréteget képez a fogak érzékeny területei köré, utóbbi csökkentéséhez pedig megcélozza és eltávolítja a plakkban található baktériumokat. Fogkeféből közepes vagy puha sörtéjűt válassz.

Helyes és rendszeres fogmosás

Fontos, hogy a fogmosást körkörös mozdulatokkal végezd és a fogkefét ne nyomd túlzottan a fogak felületéhez. Ne hagyd ki a belső és a rágó felszínt sem, előbbinél söprögető mozdulatokkal, utóbbinál szintén körkörös mozdulatokkal érheted el az optimális hatást. Ezután minden alkalommal a nyelv tisztítása következzen, hiszen itt is számtalan baktérium lehet. Egy-egy fogmosás minimum 3 percig tartson, így a fog minden oldalára megfelelő idő jut, ami pedig a gyakoriságot illeti, naponta kétszer, maximum háromszor moss fogat.

Fogselymezés

A fog felülete mellett a fogak közötti terület tisztán tartása is kardinális. Ezekbe a pici résekbe a fogkefe már nem tud bebújni, használj fogselymet is, hogy a legkényesebb helyekről is ki tudd szedni az ételmaradékot.

Fehérítés

A fogak fehérségét számos tényező befolyásolja. Kávézás, dohányzás, különböző ételek és italok - mind mind fokozzák az elszíneződést. Érdemes az általános szájhigiénén felül időközönként a fogorvossal célzott fogfehérítést végeztetni.

Kontroll

Az otthon elvégezhető teendőkön kívül félévente érdemes ellátogatnod fogorvoshoz, hogy az esetleges ínygyulladást időben kezelni kezdjétek, valamint rendszeresen távolítsátok el a fogkövet.

GlaxoSmithKline-Consumer Kft. 1124 Budapest, Csörsz utca 43., Tel.:225-5800, www.gsk.hu
A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport.
CHHU/CHSENO/0080/19

Fogászati beavatkozás? Galériánkban MUtatunk egy-két előtte utána képet.