Borítókép: 3 dolog, amit tarts szem előtt, ha cipőt vásárolsz Forrás: ManSan, Pexels.com

3 dolog, amit tarts szem előtt, ha cipőt vásárolsz

Mindannyian belefutottunk már abba a hibába, hogy elcsábultunk egy pár cipőtől, amit aztán a szekrény mélyére vetettünk mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Kiderült, hogy töri a lábunkat, nem is passzol a színe a kabáthoz, amivel viselni szerettük volna, vagy hogy a silány minősége egy forintot sem ért volna. Ezt a három szempontot figyelembe véve csapj le szeptember 10-13 között a JOY-napok Digital Special kuponokkal az őszi szezon új kedvenceire.

kényelem

Az első és legfontosabb tényező, amihez leginkább ragaszkodnod kell. Biztos neked is ismerős a csodaszép vonalvezetésű magassarkú esete, ami tényleg minden szempárt magára vonz, viszont már 10 perc benne töltött idő felér egy kínzással. Az ilyen típusú vásárlásoknak igazán semmi értelme, ezért inkább ne is dőlj be neki. Tölts időt azzal a vásárlás során, hogy teszel benne pár métert, megnézed, hogy hajlik a talpa, mennyire igazodik a lábadhoz, tartja-e a bokád, milyen érzés viselni és ha nem érzed igazán kényelmesnek, tedd vissza a polcra. Aranyszabály: mindig próbáld fel mindkét lábadra a cipőt!

kombinálhatóság

Egy-egy különleges darab ugyan jó, ha van a szekrényedben, ami feldobhatja a legalapabb farmer-póló együttest, nagy általánosságban azonban törekedj arra, hogy a cipőidet könnyen tudd variálni. Szerencsére a klasszikus "csinos ruhához csinos cipő dukál" típusú szabályok már nem érvényesek, így már nagyobb szabadsággal variálhatod a ruhadarabjaidat.

ár

Mert az sem jó, ha valami gyanúsan olcsó és az sem, ha kész anyagi csőd. A filléres cipők sok esetben még egy szezont sem húznak ki, arról nem is beszélve, hogy nagy valószínűséggel nem tesznek eleget az első szempontnak, a kényelemnek. A túl drága cipőkkel pedig az a baj, hogy ha meg is tudnád fizetni, sem biztos hogy megéri. Egy-egy strapabíró, minőségi darab persze jolly joker tud lenni, de az a legbiztosabb, ha tudatosan keresed az alkalmakat, amikor igazán jó üzletet köthetsz.

A galériában találsz némi inspirációt, hogy milyen cipőket szerezz be az idei őszre. Szeptember 10-13 között ne hagyd ki a JOY-napok Digital Special kedvezményeit!