Erre az illóolajra van szükséged a csillagjegyed szerint

Borítókép: Erre az illóolajra van szükséged a csillagjegyed szerint Forrás: Getty Images
12 jegy, 12 illóolaj. Ismerjük meg őket szakember segítségével!

Egyre többen aggódnak, egyre többen ismerik fel a Covid-19 blues (a világjárvány okozta stressz, kiégés, kimerültség) testi és lelki tüneteit önmagukon, mégis alig, vagy nem beszélünk róla, így most utánajártunk, hogy az aromaterápia segítségével hogyan emelkedhetünk felül a hétköznapi valóságon.

Az illóolajok sokkal többek egy kellemes illatnál, támogathatják az immunrendszert, hozzájárulhatnak mentális, lelki és testi egészségünk megőrzéséhez, illetve helyreállításához, de akár előmozdíthatják emésztő- és légzőrendszerünk egészségét is

- osztotta meg velünk tapasztalatait Bokorovics Emese, a Doterra wellness tanácsadója.

Mi is az illóolaj?

.


Az illóolaj a növény belsejében keringő élő folyadék, amely a növény immunrendszereként működik. Ez a növényi folyadék adja a növény megújító, oxigénnel feltöltő, immunerősítő tulajdonságait. Szükség van rá ahhoz, hogy a növény életben maradjon, és olyan rezgési energiát tartalmaz, amely gyógyhatásúvá teszi. Ha ezt a folyadékot szigorúan szabályozott eljárással, alacsony hőfokon, lassú gőzöléssel desztillálják, kinyerik, majd helyileg, belélegezve vagy belsőleg felhasználják, helyreállíthatja szervezetünk felborult rezgési energia-szint egyensúlyát. Az illóolaj mikroszkopikus molekulákból áll, ezek képesek testünk sejtjeibe behatolni, még a vér-agy gátat is átlépik. Erőteljes fiziológiai és pszichológiai hatásai vannak.

A wellness tanácsadó felhívta a figyelmünket arra is, hogy nem minden illóolaj egyforma: minőségüket meghatározza a növény élete, vagyis a növekedése, környezete (botanikai fajtája, talajminőség, tiszta környezet), a betakarítás ideje, valamint a kinyerési folyamata (lepárlás, hidegen sajtolás). Ezáltal a magas minőségű, terápiás tisztaságú olajok magasabb árkategóriában érhetőek el, mint a szintetikus anyagokat is tartalmazó aromás olajok, amelyek nem valók belsőleges használatra. Ezt soha ne felejtsük el!

Kattints a galériába, és nyerd vissza önmagad!