Borítókép: 4 zseniális sminktrükk, amiért hálás leszel, ha szemüveges vagy Forrás: Getty Images

4 zseniális sminktrükk, amiért hálás leszel, ha szemüveges vagy

Ki mondta, hogy nem lehet tökéletes sminket csinálni, ha az ember szemüveges?

Lássuk be, ha valaki szemüveges, akkor sokkal több mindenre kell odafigyelni a sminkelés terén, mint a többieknek, így nem csoda, ha sokan szinte teljesen felhagynak inkább ezzel, mert csak plusz problémákkal azonosítják.

Pedig egyáltalán nem kell lemondanod a trendi makeup-okról, ezért most elhoztunk néhány nagyon szuper (ÉS HASZNOS) trükköt, amivel új szintre emelheted a sminkelést, ha szemüveges vagy!

Tökéletes korrektor a szemek alá

A szemüveg rendszeres hordása gyakran okoz karikákat a szemek alatt, ráadásul az üveg csak még inkább kiemeli a sötét foltokat. Épp ezért egy kis alapozó után fontos, hogy okosan legyen kiválasztva a korrektor, ami mindenképpen legyen világosabb az alapozódnál, hogy a tekinteted üdébbnek tűnjön!

Okos púderezés

Az egyik legfontosabb szabály a sminkelésben, ha szemüveges vagy, hogy púderezz, púderezz és púderezz! Persze nem ész nélkül, a lényeg, hogy azokra a helyekre, amivel érintkezik a szemüveged (például orrnyereg), tegyél több púdert, így a sminked nem fog elcsúszni!

Éljen a szemhéjtus!

A legtöbb szemüveges nem használ sok szemhéjpúdert, az ugyanis nem annyira látszódik, mint amennyi energiát belefektetnek a dologba. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a szemeid ne lehetnének szikrázóan igézőek, ehhez pedig nincs másra szükséged, csak egy szemhéjtusra! Bánj vele nyugodtan bátran, hiszen ez lesz a sminked leghangsúlyosabb része!

Maszatolásmentes szempillaspirál rulez

Nem kell elfelejtened a szempillaspirált, csak azért, mert szemüveges vagy! Mielőtt viszont kifestenéd a pilláidat, érdemes begöndörítened őket, hogy még véletlenül se érjenek majd a lencsédhez, ezután pedig már csak azt a spirált kell kiválasztanod, ami EGYÁLTALÁN nem folyik el és nem maszatolódik!

Olvasnál még a témában?