Borítókép: A legújabb sminktrükk minden eddigi szabályt felrúg, amit az alapozásról tudtunk Forrás: Getty Images

A legújabb sminktrükk minden eddigi szabályt felrúg, amit az alapozásról tudtunk

Hát... Ez több, mint érdekes!

Ahány ember, annyi sminkelési szokás, de azért abban egyetérthetünk, hogy nagyvonalakban szinte mindenki ugyanolyan lépésekben teszi fel a sminket... Legalább is eddig ezt hittük, ez viszont lehet, hogy most teljesen meg fog változni!

De kezdjük az elején!

A legelterjedtebb alapozási módszer a következő lépésekből áll:

  1. Hidratáló krém
  2. Alapozó
  3. Púder
  4. Fixáló spray

Persze ezek a lépések nyilván egy erősebb sminknél alakulnak így, a sorrend viszont szinte mindig ugyanez. Egy TikTok videónak hála azonban mindenki zavarodottan fogja a fejét, egy népszerű felhasználó ugyanis felrúgta az összes eddigi szabályt, amit eddig az alapozásról gondoltunk.

A videóban ugyanis a hidratáló után azonnal a púdert rakja fel (nem is keveset!), majd erre jön a fixáló spray, aztán a primer, és csak ezután jön az alapozó!

A lány szerint így szó szerint 24 óráig ki fog tartani a smink, ráadásul a tartóssága mellett gyönyörűen is fog mutatni az arcon, így a végeredményt ő is megmutatta a kíváncsi szemeknek.

Azt viszont muszáj megjegyezni, hogy bár videón valóban hihetetlenül tartósnak tűnik az eredmény, de ettől függetlenül valószínűleg az arcbőr ebben az esetben szó szerint SEMMIT nem levegőzik, így a tökéletes smink lemosása után sanszos, hogy megjelenhetnek az aknék... Ráadásul a nyár és a nagyobb melegek közeledtével még inkább fontos, hogy minél könnyedebb legyen a smink az arcunkon, így a púder önmagában sem ajánlott ilyenkor, főleg nem ezzel a módszerrel...

Olvasnál még a témában?