Szépséghackek, amik többet érnek, mint egy drága krém

szépség,arcápolás,hackek Forrás: Unsplash/Toa Heftiba
Nekem ugyan óriási mázlim van a bőrömmel, de ez nem jelenti azt, hogy akkor nem is kell vele foglalkoznom. Tény, hogy nincs szükségem drága kozmetikumokra és kezelésekre, de néhány trükköt azért én is bevetek, amiket bátran ajánlok neked is.

Ezek a fortélyok ráadásul szinte egytől egyig olyanok, amikre a nők legtöbbször csak legyintenek, pedig, ha tudnák…

Az persze természetes, hogy soha, de soha nem fekszem le sminkben, és hogy annyi vizet iszom, amennyit csak lehet, de azért ennél valamivel többet teszek azért, hogy bőröm mindig egészséges és ragyogó lehessen. Következzenek most a kedvenc bőrápolási rutinjaim.

Vízzel indítom a napot

A reggel nálam arcmosással indul, méghozzá hideg vízzel, ami nemcsak engem, a bőrömet is pillanatok alatt felébreszti. Serkenti a vérkeringést, összehúzza a hajszálereket és a pórusokat, csökkenti a gyulladásokat és a bőrpírt, és feszesebbé teszi a bőr. Kezdd ezzel a napot, és bőröd meghálálja majd a gondoskodást, pláne, ha utána még némi hidratálókrémmel is ápolod.

Ügyelek arra, hogy mit eszem

Igyekszem olyan ételeket is beilleszteni a mindennapjaimba, amelyek omega-3 zsírsavat tartalmaznak, vagyis gyulladáscsökkentők hatással bírnak, emellett lassítják az öregedés folyamatait:

  • halak: pisztráng, lazac, hering, tonhal, szardella, szardínia, makréla, busa, tőkehalmáj
  • olajosmagvak: dió, pisztácia, lenmag
  • zöldségek: spenót, kelbimbó, káposzta, avokádó, petrezselyem, menta, vízitorma, zöldborsó
  • növényi olajok: lenmag-, kókuszolaj
Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Mindig viselek fényvédőt

Télen-nyáron, ha süt a nap, ha nem. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen ez nem csak az UV-sugárzástól véd, hanem a légszennyezettségtől is, emellett pedig csökkenti a ráncok mélységét, illetve azok kialakulási esélyét. Így a smink is kevésbé tud megülni a szarkalábakban.

Hidratáló maszkot használok a ciklusom előtt

Ezt a trükköt egy kozmetikustól hallottam, és azóta is hálás vagyok neki ezért: néhány nappal korábban, mielőtt beköszöntenének azok a bizonyos napok, tegyél fel hidratáló maszkot, különös tekintettel azokra a részekre, ahol hajlamos kipattogni a bőröd ebben az időszakban. Így megelőzheted, hogy pattanások és/vagy mitesszerek tarkítsák az arcodat az amúgy is nehéz napokon.

Természetesen mindenkinek más típusú a bőre, ezért más-más termékek válnak be számára, de az, hogy sokat igyunk, egészségesen táplálkozzunk és hogy védjük a bőrünket a káros hatásoktól, mindannyiunkra igaz. És ne feledd: nem feltétlenül csak a drága bőrápolási termékek tesznek jót a bőrödnek, sőt! Inkább törekedj arra, hogy a lehető legtermészetesebb anyagokat tartalmazó kencéket részesítsd előnyben, és, hogy a kevesebb, néha több!

HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNOD A ZABPELYHET NAPI BŐRÁPOLÁSI RUTINOD RÉSZEKÉNT?