10 szemtelenül nyomós érv, hogy ne mozdulj ki a hétvégén

Borítókép: 10 szemtelenül nyomós érv, hogy ne mozdulj ki a hétvégén Forrás: camillastyles.com
Nem kell folyton a hétvégén is rohangálni, mint pók a falon. Arra ott van az egész hét. Most pihenj!

Tedd a szívedre a kezed és mondd ki őszintén: mikor volt utoljára egy olyan hétvégéd, amikor semmit – értsd hasznosat, produktívat –, nem csináltál? Na ugye, hogy igen rég lehetett? Mert még ha nem is tervez semmi komolyat a hétvégére az ember lánya, akkor is mindig akad valami, amit szinte robotpilóta üzemmódban is megcsinál: például ebédet főz, felporszívózza a nappalit vagy netalán épp csak összehúzza a leveleket a kertben. Ezek az apróságok persze nem tűnnek túl megterhelőnek és a mindennapjaink, hétvégéink szerves részét képezik, de ha belegondolsz, azért el tudsz bennük fáradni estére.

Mi most arra a a roppantmód szemtelen dologra próbálunk ösztönözni – főként az ünnepi készülődést megelőző időszakban –, hogy végre szusszanj egyet a hétvégén és tényleg kizárólag olyan dolgokat csinálj, amik jól esnek a testednek-lelkednek, és amihez igazán kedved van.

Igen, ez is egyfajta énidős lehetőség, és beletartozik az is, hogy kiengedsz kicsit és ezen a hétvégén nem főzöd, hanem rendeled az ebédet, illetve az is, hogy hagyod a gyerekeket is kicsit lazábban értelmezni a két szabadnapot, például hogy egész nap pizsiben rohangálhassanak. Szóval ha már el is kezdtél hangolódni a nagy semmittevésre, akkor olvasd el az érveinket, amelyek egyben tippek is arra nézve, hogy miért ne csinálj semmit, ne mozdulj ki ezen a hétvégén!