Egyszerűbb, mint gondolnád! Így csinálj székülőkét rongydarabokból, 16 lépésben

Egyszerűbb, mint gondolnád! Így csinálj székülőkét rongydarabokból, 16 lépésben
Forrás: Éva magazin / Molly makes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

É

Élvezd a hosszú vasárnapi kávézgatásokat a szuper, újrahasznosított székeden ücsörögve! April Rhodes bemutatja, hogyan kell rongyból széket csinálni.

Ez a cikk az Éva magazin egy korábbi számában jelent meg.

Hozzávalók:
fakeretes szék
olló
tű és cérna
szögbelövő vagy kalapács és aprószög
4-5 centi szélesre tépett anyagcsíkok

Kép

Fogj bármilyen kimustrált széket vagy padot és alakítsd át erre a bohém bútordarabra.
Mi világos és mintás anyagokat kombináltunk, de te ízlésed szerint változtathatod a színeket. Kimondottan elegáns, kifinomult lehet például a végeredmény, ha fekete vagy fehér lenvásznat használsz hozzá.

Ez a módszer máshol is jól jöhet: négy léc és némi rongydarab segítségével például bármilyen doboznak készíthetsz fedelet ezzel a praktikus és könnyű szövési technikával. Kezdhetsz is gyakorolni!

Mielőtt nekifognál a munkának, fesd le a székkeretet a textillel harmonizáló vagy éppen kontrasztos színnel. De az is jó megoldás, ha hagyod a fa szépségét érvényesülni. Ne állj meg egy darabnál: keverj és párosíts használt székeket, és állítsd össze a saját garnitúrádat.

1. Első lépésben távolítsd el az eredeti ülőpárnát, húzz ki minden szeget és kapcsot. Ha le szeretnéd festeni a fát, előbb csiszold le.

2. Készíts egy folytonos csíkot a tépett anyagokból. Hosszába hajtsd félbe a csíkokat és a végüket dugd egymásba, majd néhány öltéssel rögzítsd. Nem az öltések szépségén van a hangsúly, hanem a tartásukon és erősségükön.

3. Fogj egy csíkot és a végét szeggel vagy szegbelövővel rögzítsd a keret hátsó pántjának aljához.

4. Az anyagot feszítsd a keret hátsó és első darabja közé. Az ülőrész első fele általában kicsit szélesebb, mint a hátsó, de az anyag ne legyen párhuzamos a keret oldalsó részével. Kezdd felrakni az alapot.

5. Folytonosan tekerd az anyagot a hátsó és az első rész közé feszítve, amíg a csík végére érsz. Akkor fogd be a következő csíkot az előzőhöz hasonlóan, és varrd össze. Ezt addig folytasd, amíg teljesen befeded az ülőrészt.

6. Ha elkészültél, az anyag végét rögzítsd a keret hátsó pántjának alján, ahogy a kezdésnél is tetted. Most valószínűleg van két háromszögű rés az oldalsó pántok mentén, ahol a keret szélesebb, de ezeket is be fogod fedni, amikor folytatod a munkát. Fogj egy újabb csíkot, és rögzítsd a keret bal oldali pántjának aljához hátul.

Kép

7. És most kezdhetsz szőni. Fűzd le a csíkot az alap harmadik csíkja után (mindkét rétegen fűzd át), majd a következő három csík után ismét húzd fel, vigyázva, hogy mindkét réteget átsződd.

9. Folytasd így tovább a mintát, három csík alatt, majd három csík fölött szőve át a csíkokat, míg elérsz a szék jobb széléig. Fűzd át az anyagot a jobb oldali pánt fölött és húzd feszesre a csíkokat, majd húzd át a csíkot az ülőrész alatt, hogy balról kezdd a következő sor szövését is.

10. Így folytasd a szövést tovább: a jobb oldali pánt fölött átviszed a csíkot, átviszed a szék alatt és lentről hajtod rá a bal pántra, jó feszesen. Minden sor kezdetén eggyel kevesebb pánt fölött vezeted át a csíkot.

11. Tehát a második sornál a második csík után fűzöd le az anyagot, majd a harmadik után jössz fel.

12.Tovább, végig a jobb széléig hármasával sződd át a már fent lévő csíkokat.

Kép

13. A következő sor kezdetén az első csík után fűzd le, majd megint három fent, három lent.

14. A negyedik sornál ismét a harmadik után fűzd le, majd három fent, három lent.

15. A munka folyamán végig figyelj, hogy jó feszesre húzd a csíkokat. A 8–13. sorokat ismételd, míg teljesen beszövöd a széket.

16. Ha megvagy az utolsó sorral, rögzítsd a csíkot a jobb oldali pánt alsó részéhez. Hagyj egy kicsit hosszabb véget, amit befűzöl a rétegek közé, és vágd el az anyagot.

És most helyezd el az új székedet egy meghitt sarokba a radiátor mellé, főzz egy finom kávét vagy teát magadnak, és merülj el az Éva olvasgatásában.

Szerzőnk: April Rhodes / Az ohiói családanya eddig főként szuper szabásmintáiról volt ismert a kézimunkázók körében, ám most felcsapott textiltervezőnek. Kollekcióit két barátjával közösen alkotja és online árusítja. april-rhodes.com

Szerzőnk: April Rhodes / Az ohiói családanya eddig főként szuper szabásmintáiról volt ismert a kézimunkázók körében, ám most felcsapott textiltervezőnek. Kollekcióit két barátjával közösen alkotja és online árusítja. april-rhodes.com

Tovább olvasok
9 színész azelőtt és azután, hogy Marvel szereplő lett belőle

Úgy látszik, a szuperhősszerep elég motivációt jelentett számukra ahhoz, hogy elvonszolják magukat az edzőterembe.

7 tó európai nyaraláshoz, amik vetekszenek a tengerrel

Ha nem (csak) a tengerparti heverészést tudjátok elképzelni a nyaralás fő céljaként, válasszatok egy kristálytiszta vizű csodálatos tavat Európában. Általában kisebb a tömeg, és a legmelegebb hónapokban is elviselhető a hőség, a víz viszont elég kellemes egy kis úszáshoz.

Híres emberek egészen ritka testi hibákkal

A hírességekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy tökéletesek, boldogok és mindenük megvan. Ez majdnem igaz is, hiszen van, amiből több van egyesek sztároknak, például lábujjból vagy mellbimbóból.

Híres emberek, akik eltitkolták rákos diagnózisukat

Senki sem szereti mások orrára kötni, hogyha valamilyen problémája adódik az életben, főként, ha az ember egészségéről van szó. Ezért nem lepődünk meg, amikor egy-egy hírességről kiderül: eltitkolták, hogy rákkal diagnosztizálták őket.

Hogyan nyaraltak régen az emberek?

A nyaralás a 20. század elején még egész nyáron át tartott. Hogy csinálták?!

Kávés-csokicsipszes keksz, amitől rendesen felébredsz

Csokoládé és kávé porhanyós kekszbe zárva, de úgy is mondhatnánk cukor és koffein, ami ad egy kis lendületet kora reggel vagy akár ebéd után.

Napi horoszkóp július 20.: a Szüzek nem bíznak semmit a véletlenre, a Vízöntőknél az őszinteség alapfeltétel

Hétvégén is érdemes elolvasnod a csillagok üzeneteit, mert izgalmas részleteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

Csókmágnes nyári rúzsok

Nyári hőségben és strandolás közben sem szeretnél lemondani a csábító szájfényekről, rúzsokról? Megmutatjuk a legjobb fényvédős termékeket!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem