Százból egy tudja csak helyesen: hogyan pakoljuk meg a hűtőt?

Borítókép: Százból egy tudja csak helyesen: hogyan pakoljuk meg a hűtőt? Forrás: Pexels.com
Ügyes szervezéssel megtöbbszörözheted az ételeid élettartamát, ami különösen a nyári hőségben nagy segítség lehet. Lássuk a legfontosabb trükköket!

A méltán híres magyar gyümölcslevek, ásványvizek hűtve, de nem túlthűtve az igaziak – tedd őket a HŰTŐAJTÓBA: a hűtőd ajtaja a készülék legmelegebb része, általában 11-14 fok van a felső részén, és 9-12 az alsó részén. Ez a hőmérséklet tökéletes ahhoz, hogy az üdítőket, ásványvizet, illetve az egyéb folyadékokat ide pakold be – de nem a tejet, annak máshol van a helye. A tojásnak és a vajnak sincs szüksége a hűtő belső hidegére, ezeket is hagyd nyugodtan az ajtóban.

Nagymama lekvárja kincset ér, vigyázz rá és tedd a hűtő FELSŐ RÉSZÉBE: a hűtő második legmelegebb területe a felső polc és környéke, átlagosan 7-9 fok közötti hőmérséklettel. Ide teheted a lekvárt, dzsemet, de a sajtok is jól fogják érezni magukat. Ezen felül jöhetnek ide a füstölt húsok, vagy egy jó hazai szárazkolbász.

Csak mi tudjuk: a túró és a csoki házassága primer boldogságforrás, de ahhoz roppanjon a csokoládé, tedd a hűtő KÖZEPÉRE: 4-6 fok uralkodik ebben a térségben, szóval ide jöhetnek a komolyabb hűtést igénylő, de a fagytól mindenképp védeni kívánt dolgok, mint a túró rudi, vagy éppen a joghurt, túró és a tej is. Itt már nem romlanak meg olyan hamar a tejtermékek.

A friss fogas, vagy amur tovább eláll, ha ALULRA kerül: itt már nagyon közel vagyunk a fagyponthoz, tehát jöhet minden olyan élelmiszer, ami könnyen romlik: nyers húsok, felvágottak, halak. Ha betartod ezt a szabályt, napokkal tovább eltarthatod minőségromlás nélkül ezeket.

Ha jót akarsz enni, válaszd a hazai gyümölcsöt és zöldséget – rövidebb utazásuk során magasabb vitamintartalommal rendelkeznek, ha sokáig frissen tartanád őket, tedd a hűtő FIÓKJÁBA: ezt a legtöbben tudják, a zöldségesfiókba mehetnek a gyümölcsök és a zöldségek, mert itt nincs se túl hideg, se túl meleg. Válassz hazai, friss termékeket, ezek érnek el leggyorsabban a földekről a boltokba, illetve ezzel a hazai gazdaságot is támogatod. Arra figyelj, hogy az almát elkülönítve tárold, és a szilva, illetve a barack közelsége is károsan hathat a többi zöldségre és gyümölcsre.

Töltsd fel a hűtőd értékes nyereményekkel!

Vásárolj 2018. október 15. és 2019. január 10. között bármely hazai kiskereskedésben magyar élelmiszert és nyerj! A „Keresd a hazait!” nyereményjáték értékes ajándékaiért és a játék részleteiért látogass el a keresdahazait.hu/jatek oldalra..