9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja

Borítókép: 9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja Forrás: Getty Images
Díszpárnák, csinos bögrék, burjánzó növények a lakásban. Minden női szívet megdobogtatja legalább az egyik, ám életünk párjai szívük szerint eltüntetnék mindet, amint kitesszük a lábunkat a lakásból.

Ez a cikk eredetileg a Famiily.hu-n jelent meg.

A Instagramon egy nagyon kedves anyuka ismerősöm a minap megmutatta, hogy a kanapéjukat milyen gyönyörű henger alakú, bársony párnákkal díszíti, amitől a párja persze teljesen kivan. Jót nevettem, mert az én férjem is gyűlöli a párnákat. Csupán kíváncsiságból megkérdeztem néhány ismerősömet, hogy náluk mi veri ki a biztosítékot, és megállapítottam, hogy e tekintetben nagyon sok férfi egyforma. A teljesség igénye nélkül, lássuk mitől tudnak kiborulni:

1. Díszpárnák

A mostani lakberendezési trend nem az olyan párnákat helyezi előtérbe, amire az ember rá sem meri hajtani a fejét csak a távolból gyönyörködhetünk benne. Ezért nem értem, hogy a pasik miért forgatják a szemüket, ha az évszaknak, ünnepnek megfelelő díszpárna díszíti a nappali ülőalkalmatosságát. Persze a vasárnapi ebéd utáni sziesztakor jól jön egy-egy…

2. Új bögre a meglévők mellé

Nálunk van egy szabály. Ha egy új bögre jön, egy régebbinek mennie kell. Gondolhatjátok, hogy nem én találtam ki ezt a regulát.

A bögre passzol a hangulatunkhoz, vele indul a reggel, vele zárul az este. Egy bögre a reggeli kávénak, egy az esti citromfű teának, nekem és neki is, és a gyerekeknek, na meg a vendégeknek. „És máris közel két tucat bögre pihenget a konyhaszekrényben.” – morog most is az uram.

3. Növények

Ahogy idősödőm, úgy vonzódom egyre inkább a növényekhez. Egész kis urban jungel alakul ki a lakásunk egy-egy pontján a férjem „legnagyobb örömére”. A férfiak valahogy nem a lakás levegőjét tisztító, a természet zöldjét megidéző oázist látják a szobanövényekben, inkább porfogóként tekintenek rájuk, és hatalmas nyűgként élik meg a gondozásukat. Pedig nem is az ő feladatuk az öntözés és a tápoldatozás.

4. Szelektív hulladékgyűjtő

Az ismerőseim két csoportba oszthatóak e témában. Valaki párjának nehézség kiválogatni, hogy melyik hulladék melyik szemetesbe kerül, valakinek a férje pedig házsártos arra, ha a feleség olykor rossz tárolóba dobja a szemetet.

5. Dolgokat a helyére

Minden háztartásban vannak olyan tárgyak, amiket heti rendszerességgel használnak. Nálunk ilyen példának okán a fülhallgató, amit a férjem heti 2x futáshoz vesz elő a helyéről. Innen ered a feszültség, mert hogy ezek a fülesek mindig visszamásznak az elektronikai eszközöket tartalmazó fiókba, holott ő az asztal közepén hagyta őket.

6. Kocsi ülésének és tükrének elállítása

Nagy általánosságban elmondható, hogy a nők kisebbek, mint a férfiak. Így, ha egy autó van a háztartásban, a vezetőülés és a visszapillantó tükör bizony változtat az állásán, attól függően, hogy ki vezeti a kocsit.

Azt hiszem, ez a pasiknak olyan érzékeny téma, mint a nőknek a WC ülőke fel- és lehajtása. És ha már az illemhelyiségnél járunk…

7. Papír helye a toalettben

A férjem sosem teszi be a papírgurigát a helyére. Szerinte a WC-papír tartó egy felesleges tárgy. Sok idő kiszedni a gurigát és betölteni az új tekercset. Az is bosszantja, ha a wc papír tartóból kell tépnie.

8. Közös gardrób

Közös lónak túros a háta, tartja a mondás. És mi a helyzet a közös gardróbbal? Nálatok kinek a ruhái foglalják el a nagyobb területet? Ez is sokszor vitatéma. Pláne, ha felmerül a „Nincs egy rongyom se” nagymúltú sláger.

9. Szelektálás

Szelektálás során mielőtt megválnék dolgoktól rendszeresen a pincébe költöztetem a nem használt tárgyakat. Hiszen lehet, hogy még szükség lehet rá. A barátnőm ugyanezt csinálja, csak nekik nincs pincéjük. Van helyette garázs. Ahová nem mi szoktuk levinni, kivinni a holmikat.

A galériában mutatok még néhány dolgot, amitől egy férjnek az agyára mehet: