4 ok, ami miatt sokan szakítanak majd, ha véget ér a kijárási korlátozás

Koronavírus,szakítás,járvány,lélek
Forrás: Getty

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Az összezártság próbára teszi a párkapcsolatokat, hiszen kegyetlenül szembesít minket a magunk és a társunk nehezebben tolerálható tulajdonságaival. Nem terelhetjük a figyelmünket randikkal, mozizással, kirándulásokkal, sőt,a barátokkal sem ülhetünk le egy kávéra, hogy ventilláljuk nekik a szerelmi problémáinkat. Nem kizárt, hogy hamarosan megszületik a karantén-szakítás fogalma, ami kifejezetten a koronavírus időszakhoz kötődik majd.

1. Már éppen elkezdődött a szakítás folyamata, de a karantén miatt mégis együtt maradtatok
Vannak helyzetek, amikor az adott körülmények között az tűnik a leginkább racionálisnak, ha a konfliktusok ellenére is együtt maradnak a párok. A karantén miatt nehéz lakást és költöztetőt találni, sokan épp ezekben a napokban veszítik el a munkájukat. Ilyenkor számos pár ad új esélyt a kapcsolatának. A külső okok miatt egymáshoz kényszerített viszonyok azonban nem maradnak hosszú távon életképesnek, mert az emberek alapvetően nem változnak, és ha csak racionális megfontolások miatt maradnak a párok a felmelegített kapcsolatokban, azoknak azonnal vége lesz, amint megváltoznak a külső körülmények.

2. Nem értetek egyet abban, mennyire kell komolyan venni a vírusveszélyt
Mekkora a megfelelő távolság a szülőkkel, a barátokkal, hogy mennyire zárkózzunk be? Eltérő nézetek esetén nagy lesz a konfliktusok intenzitása, hiszen amikor az egyik fél nézőpontja fenyegetést jelenthet a másik egészségére, akkor felmerül a kérdés – mennyire vagyok én fontos neked? Miért nem hordod a maszkot, kesztyűt, ha utcára lépsz, miért nem mosol kezet, miért kockáztatod, hogy mindketten megfertőződjünk és megfertőzzünk másokat? Eközben a másik fél is rosszul érzi magát ebben a helyzetben, mert az lehet a megélése, hogy a párja a kelleténél erőszakosabban igyekszik őt kontrollálni.

3. Egyikőtöknek viszonya van, és a másik rájön
Oké, ehhez nem kell karantén, minden megcsalás veszélyezteti a hivatalos kapcsolatot, de járvány idején nehezebb fenntartani a bűnös viszonyt, hiszen nehezebb alibit találni ahhoz, hogy a félrelépő fél elmenjen otthonról. Aki túl sokat jár el sétálni, aki túl sokszor akar a szupetrmarketbe menni vagy éppen egyedül sétálni, az sokkal könnyebben lebukhat, mint "békeidőben". Az állandóan pittyegő telefonok, a suttogva bonylított hívások is rizikót jelentenek.

4. Rájöttök, hogy valójában már nem egymást akarjátok
Karanténban rekedve jobban belegondolnak a párok abba, hogy valójában mit is akarnak az élettől. Ezekben a nehéz időkben szükségszerűen szembesülnek azzal, vajon igazi társuk-e másik, vagy csak a "lendület" viszi tovább a kapcsolatukat. Nem ugyanaz együtt élni mint bezárva lenni valakivel. A párválasztás során olyan jó elringatni magunkat abban a hitben, hogy mostantól csak a nap süt majd ránk, a későbbi problémák meg mintha azt jeleznék, hogy maga a kapcsolat romlott el. Míg kezdetben a szerelem jelenti a kilépést a hétköznapok szűk keretei és nyűgei közül, később épp a párkapcsolat húzza meg a kerteket és generál újabb nyűgöket. Sokak számára nehéz elfogadni, hogy még a harmóniáért is meg kéne dolgozniuk, inkább feladják és máshol próbálkoznak. Ellenben azok a kapcsolatok, amelyek túlélik a karantént, jó eséllyel megerősödnek.

A cikk eredeti változata a medium.com oldalán jelent meg.

A következő galériából az is kiderül, hogyan hat a szervezetünkre egy fájdalmas szakítás

Nézd meg a galériánkat>7 kép
7 fizikai tünet, amivel a tested a szakításra reagál

medium.com

Tovább olvasok
Kép
Napi horoszkóp július 4.: az Ikrek elvakultan küzdenek valamiért, az Oroszlánok készen állnak a továbblépésre

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
Környezettudatos és magyar termék? A legjobb párosítás

Ha környwezetbarát termékeket vásárolsz, válaszd elsősorban a hazai márkákat!

Kép
6 sikeres művész, aki testi hibával küzdött

Amikor művészekre gondolunk, legtöbbször a kreativitás, az egyéni látásmód, a víziók jutnak eszünkbe. És miközben az is megfordul a fejünkben, hogy a siker mindig kemény, szívós munka eredménye, hajlamosak vagyunk a művészeket - és általában a híres embereket - zseniknek látni, akik nem hasonlítanak a hétköznapi emberekre, pláne nem saját magunkra. Fogadni merek, hogy nem is sejted, milyen sok világhírű művész van, akik nemcsak nagyon tehetségesek voltak, hanem valamilyen testi nehézséggel is meg kellett küzdeniük.

Kép
8 új szokás, amit az emberek továbbvinnének a járvány utáni világba

A koronavírus rengeteg változást hozott az életünkbe, rosszat és jót egyaránt. Új szokásokat is kialakítottunk, amelyek közül sokat a járványtól függetlenül is megtartanánk. Lássuk a 8 legjobbat!

Kép
Sorozat készül az erotikus filmek sztárjáról, Sylvia Kristelről

Önéletrajzi ihletettségű sorozat készül az Emmanuelle-filmek sztárjáról.

Kép
Belegondolni is rémes: kőkemény diétájáról vallott a világ egykor legnépszerűbb szupermodellje

Évtizedek óta tudjuk, hogy szupermodellnek lenni nem könnyű: talán egyszerű munkának látszik, mégis nagyon sok olyan dolog van, amivel keményen meg kell küzdenie egy modellnek. Ilyen például az állandó diétázás.

Kép
Semmiből felbukkanó alvásprobléma a 2 évesnél és a megoldás

A kétéves kisfiam nagyon jó alvó. De tényleg. Meg is kaptuk már a férjemmel, hogy milyen jó dolgunk van. Csakhogy pár hete valami megváltozott.

Kép
7 dolog, amiért sosem szabadna bocsánatot kérned

Gyakran érzel obűntudatot? Hibásnak érzed magad olyasmi miatt, amit nem te rontottál el? Ha igen, akkor neked is le kell szoknod arról, hogy mindenért bocsánatot kérj!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem