Így készíthetsz mennyei és egyben kalóriaszegény sütőtökös chai lattét az ősz jegyében

sütőtökös chailatte,chai latte,ősz,sütőtök Forrás: Nóri/Éva magazin
Itt van az ősz és ezzel együtt megérkezett a sütőtökszezon is. Ha szívesen kényeztetnéd magad a hideg estéken egy kis egészséges finomsággal, használd ki ezt az évszakot és készíts sütőtökös chai lattét.

Évek óta a Starbucks egyik legnagyobb slágere ősszel a pumpkin spice latte, ami egy gazdagon fűszerezett sütőtökös tejeskávét takar. Sokan rajonganak érte, hiszen tényleg ínycsiklandó és remekül felmelegít, azonban nem mindenki kedveli a kávét, így egy ideje piacra dobták a teával készült változatát is. Az ötlet jó, a benne található rengeteg kalória azonban már kevésbé, így most mutatok egy jóval egészségesebb és kalóriaszegényebb verziót, amivel akár többszáz kalóriát is megspórolhatsz.

Sütőtökös chai latte

A chai szó egyes nyelveken egy egyszerű, hagyományos teát jelent, azonban ennél jóval többet jelent az indiaiaknak, akik a gazdagon fűszerezett, selymes, tejes teát nevezik így. Pontosan erre a krémes teára van szükség a sütőtökös chai latte elkészítéséhez.

sütőtökös chai latte,ősz,sütőtök,chai latte
Forrás: Nóri/Éva magazin
A sütőtökös chai latte receptjét a galériára kattintva találod!

Indiában több iskolája is van a chai készítésének. Vannak térségek, ahol egy erős fekete teafőzettel indítanak a receptben, amibe porrá őrölt fűszerek kerülnek, majd egy jó adag tejjel újraforralják és édesítés nélkül kortyolgatják. Máshol egészben, frissen kerülnek a tejes teába a hozzávalók, majd leszűrik és édesítik.

A most következő sütőtökös chai latte, a chai kétféle elkészítési módjának ötvözetéből született meg, melynek alapját sütőtökkel és személyre szabott fűszerekkel turbózhatod fel. Rögzült receptúra nem létezik, sem az eljárást, sem pedig a fűszerek arányát illetően, de minden chai esetében a gyömbér és a fahéj az uralkodó fűszer. Ha tartani szeretnéd magad a hagyományos chai tea készítéséhez, akkor erre érdemes figyelned, de attól fogva már kedvedre ízesítheted ezt a forró nedűt. Én sokáig kísérleteztem, mire megtaláltam a számomra legtökéletesebb sütőtökös chai latte receptúrát, amit szívesen osztok meg veled is!

A sütőtökös chai latte receptjéért kattints a galériára, ahol lépésről lépésre megnézheted, hogyan is készül.