Ráérős hétvégi frittata koktélparadicsommal

Borítókép: Ráérős hétvégi frittata koktélparadicsommal Forrás: bravoforpaleo.com
Nem adjuk lejjebb a hétvégi reggelinket!

Nincs is kellemesebb hétvégi reggeleken, mint egy igazi tojásos reggeli. Most egy igazán laktató és nem utolsósorban még a szemünket is gyönyörködtető finomságot készíthetünk belőle, méghozzá egy mennyei frittatát, friss koktélparadicsommal. Ágyban reggelizős hétvégékre erősen ajánlott, de erre úgyis rájöttök majd magatok is, amikor először megízlelitek. Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 40 perc
2-4 személyre
Ráérős hétvégi frittata koktélparadicsommal
Hozzávalók
  • 10 db tojás
  • 80 ml kókusztej
  • 115 g zsenge spenótlevél (nagyjából)
  • 1/2 kaliforniai paprika (összekockázva)
  • 3-4 szelet pulykasonka (összekockázva)
  • 250 g koktélparadicsom (félbe vágva)
  • só és bors
  • kókuszolaj (az edény kikenéséhez)
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre! Kenj ki egy közepes tűzálló edényt (például jénai tálat) kókuszolajjal.
2. lépés
Egy keverőtálban mixeld össze a tojásokat és az összetevőket a koktélparadicsom kivételével. Alaposan verd fel a tojást, ne maradjanak benne nagyob, összefüggő részek.
3. lépés
Öntsd az így kapott elegyet a kikent tálba, majd a megmosott és félbe vágott koktélparadicsomokat is dobáld bele.
4. lépés
Süsd 25-30 percig, amíg teljesen összáll a tojás massza! Ha lágyabban szereted, vagy később még rámelegítenél, elég 20 perc sütés is, mert az újramelegítés hatására a tojás keményebb lesz.