Tanévzáró piknik: 4 tipp

Borítókép: Tanévzáró piknik: 4 tipp
Ünnepeljétek meg a gyerekek bizonyítványát egy rögtönzött piknikkel. Receptünk is van hozzá!

Végre kiszabadultak a gyerekek az iskolából, és most előttük áll két és fél hónapnyi szabadság! Ezt meg kell ünnepelni: menjetek ki a szabadba és rendezzetek ad hoc pikniket. A következő 4 dologra érdemes vigyázni:

1. Helyszínválasztás: mindig olyan helyet válassz piknikezéshez, ahol van megfelelően árnyékolt terület.

2. Ne takarékoskodj a takaróval: legyen elég nagy ahhoz, hogy mindenki elférjen rajta.

3. Vigyél magaddal annyi üveg innivalót, ahányan vagytok (vagy ha nagy létszámú pikniket szervezel, kérd meg a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal) – így megspórolhatod a poharakat.

4. Nem muszáj feltétlenül papír vagy műanyag edényekkel piknikeznetek: a porcelán tányérok és a fém evőeszközök elegáns hangulatot adnak az eseménynek, arról nem is beszélve, hogy környezetbarátak is. Gondoskodj viszont külön tárolóról a tiszta, illetve a szennyes edényeknek. (Itt találsz még néhány környezetbarát tippet piknikezéshez.)

Rengeteg piknikhez való receptünk van; az alábbiakban is találsz egyet.

Elkészítési idő: 45 perc
4 személyre
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Hozzávalók
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg spenót
  • 5 dkg kecskesajt
  • 150 ml habtejszín
  • 3 tojás
  • 2 db közepes újhagyma
  • 1 kk só
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 ek vaj vagy margarin
  • 4 szelet bacon
  • 150 g eisberg Freshbalance Mix
  • 50 ml olívaolaj (salátaöntethez)
  • 2 ek sherryecet (salátaöntethez)
  • 1 tk dijoni mustár (salátaöntethez)
  • só (ízlés szerint, saláatöntethez)
  • bors (ízlés szerint, salátaöntethez)

 A quiche-hez
1. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával.
2. A spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a tejszínes keverékhez.
3. A bacont felvágjuk, kicsit kiolvasztjuk, és szintén a tejszínhez keverjük.
4. A leveles tésztát kinyújtjuk. Vajazott mini quiche-formákba igazítjuk, majd igazságosan elosztjuk bennük a tejszínes-spenótos keveréket.
5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


A zöldsalátához
1. A vinaigrette összetevőit elkeverjük, és közvetlenül a tálalás előtt a salátára öntjük.
2. A meleg quiche társaságában tálaljuk.