Jégre tett húsok: mi, meddig tartható biztonságosan?

hús,tárolás,szavatosság,tanácsok,hűtőszekrény,mélyhűtő Forrás: unsplash
Sokszor nehéz kiszámolni mennyi húsra lesz szükség a vasárnapi ebéd vagy egy grillvacsora elkészítéséhez, így a felesleg gyakran a mélyhűtőben landol. Csakhogy ott sem tárolható örökké.

Nem érdemes azt gondolni, hogy a jégen bármi örökéletű marad, előbb-utóbb az ételek ott is veszítenek ízükből, állagukból és persze a szavatossági idejük is lejár egyszer. A hűtőben is sokkal kevesebb ideig tárolhatóak a húsok és húskészítmények, mint azt gondolnánk. Ha nem szeretnél benyalni valami bacit vagy kirántani egy minőségvesztett csirkét ebédre jobb, ha a most következő lejárati dátumokat bizony komolyan veszed.