JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Hogyan marad a megkezdett sajt folpak nélkül is sokáig friss?

Borítókép: Hogyan marad a megkezdett sajt folpak nélkül is sokáig friss? Forrás: Getty Images
Nem csak hogy nem kell, egyenesen tilos a műanyag fólia használata; ha meg akarod őrizni a sajtod frissességét – figyelmeztet a szakértő, aki 3 féle tippet is megoszt, helyette mit és hogyan használj.

Túlvásároltad magad az ünnepekre sajtfélékből és gondot okoznak a megkezdett, ám el nem fogyasztott darabok? Tartasz tőle, hogy csak egyre jobban ki fognak száradni? Manapság, a szélsebesen vágtázó élelmiszerárak mellett pedig különösen nem árt odafigyelned arra, hogy minél kevesebb ennivaló menjen kárba. Így nem árt, ha azt is tudod, hogyan a legcélszerűbb tárolni ahhoz a sajtot, hogy sokáig finom legyen. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, a folpak nincs a szakértő tippjei között – sőt egyenesen óva int a használatától.

Dupla csomagolás, ez az, ami légmentességet biztosít a sajtod köré – idézi Patricia Michelsont, a híres londoni La Fromagerie sajtkereskedés szakértőjét a brit Mirror online kiadása.

Azt tanácsolja, hogy a sajtdarabot először valamilyen természetes papíralapú csomagolóba – viasz-, vagy sütőpapírba – tekerjük be. Ezek után tegyük egy műanyag tárolódobozba, aminek az alját papírtörlővel vagy textil konyharuhával béleljük ki. Hűtőszekrényben tárolva biztos lehetsz benne, hogy ez a több lépcsős csomagolás távol tartja a baktériumokat a sajttól, amire a folpak nem igazán képes – teszi hozzá Patricia.

Egy másik tippje, amivel ugyanezt az eredményt érheted el, ha 2 szem kockacukrot teszel a sajtdarab mellé a műanyag dobozba. A szakember azt mondja, a cukor segít a dobozba zárt levegő összetételének szabályozásában, ezáltal a sajtdarab frissen tartásában.

Végül, de nem utolsó sorban – és még akkor se a folpakhoz folyamodva – natúr, növényi olajjal is bekenheted a sajtdarabod. Azon túl, hogy puhán és frissen tartja, a penészedéstől is megvédi.

Forrás: ITT

Ha már tárolás, sokan nem tudják, hogy a következő élelmiszereknek az a legjobb, ha a hűtőben vannak. Galériánkból kiderül, melyek ezek!