Befőzés házilag – aranyszabályok kezdőknek és újrakezdőknek
Ugyan már erősen benne vagyunk a befőzési szezonban, de ne aggódj, ha mégis úgy döntenél, hogy nekiveselkednél a feladatnak, nem vagy elkésve vele. Ha mégiscsak befőznél házilag valami finomságot télire, tavasztól őszig mindig találhatsz olyan gyümölcsöt vagy akár zöldséget, ami üvegbe zárva felidézi neked majd a nyarat. Pár alapszabállyal azonban nem árt tisztában lenned, mielőtt az üvegbe kerülnének a gyümölcsök lekvár, kompót vagy akár befőtt formájában.
Befőzés házilag
Az első és legfontosabb szabály, a befőzésnél hogy mindig friss, egészséges nyersanyagokat használj, a második, hogy szigorúan patyolattiszta üvegekbe tedd el produktumot, és adok még egy tippet: mindig szezonális gyümölcsökből főzz és ehhez a szezon végén szerezd be a hozzávalókat, így egyrészt spórolsz némi pénzt, másrészt pedig sokkal finomabbak lesznek az így eltett házi befőttjeid, hiszen ezeknek a terméseknek magasabb a vitamintartalmuk, az ízük pedig sokkal zamatosabb!