Pofonegyszerű ünnepi köret: harissával sült tökszeletek
Forrás: Studer-Tüske Veronika
Ne félj újdonságokkal kisérletezni!
Elkészítési idő: 30 perc
1 kisebb sütőtök, 1 evőkanál harissa (vagy ízlés szerint), 1 teáskanál őrölt római kömény, ½ evőkanál olívaolaj, só, bors, fokhagymás joghurt a tálaláshoz
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (légkeverés fokozaton). 2. Felezd meg a tököt, kapard ki a magját, majd vágd vékony szeletekre. 3. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a harissát, a sót, a borsot és a római köményt. 4. Konyhai ecsettel kend be a tökszeleteket a páccal. 5. Alufóliával lefedve süsd kábé 25–30 perc alatt puhára és tálald fokhagymás joghurttal.