15 különleges gyümölcs, amit még biztosan nem kóstoltál

Borítókép: 15 különleges gyümölcs, amit még biztosan nem kóstoltál Forrás: Canva (anna_christine13)
Hallottál már olyan gyümölcsről, amit nem lehet felvinni a buszra? És olyanról, ami a fának a törzsén terem? Hát olyanról amit, ha felvágsz belül csokipudingot találsz? Felkutattuk a Föld nevű bolygó 15 legérdekesebb gyümölcsét, amit még biztosan nem kóstoltál.

Ma már természetes, hogy a legnagyobb hipermarketek zöldség- és gyümölcsosztályán sétálva a polcokon megtaláljuk a gránátalmát, a mangót, a licsit, a papaját, a kókuszdiót vagy az avokádót. Az egzotikus jelzővel illetett gyümölcsökön túl azonban vannak olyanok, amikről még biztosan nem hallottál.

El tudsz képzelni egy olyan gyümölcsöt, ami annyira büdös, hogy a tömegközlekedési eszközökön és a szállodák bejáratánál is tiltó táblák jelzik, hogy tilos fel- illetve bevinni? És egy olyan gyümölcsöt, aminek rántotta íze van? Vagy egy olyan citromot, ami felvágva úgy néz ki, mint a kaviár?

A fenti kérdésekre a mai napig mi is nemmel válaszoltunk volna, ám egy alapos kutatómunka után megtaláltuk Dél-Amerika, Ázsia és Ausztrália legérdekesebb gyümölcseit.

A galériában megmutatjuk a világ 15 legkülönlegesebb gyümölcsét.